arrow-right-accentarrowfacebook-primaryicon-erroricon-mail-whitemapAsset 1icon-search-whiteicon-searchicon-successmailphonewarningwhatsapp-primarywhatsapp

Ce este minijobul în Germania și cum funcționează?

Chiar dacă lucrezi în Germania și ai un salariu lunar,e posibil ca acesta să nu fie foarte mare. Și este posibil să acopere la limită cheltuielile curente care apar. De aceea poate ai nevoie de un al doilea job care să-ți aducă un venit suplimentar. O soluție poate fi găsirea unui Minijob care poate fi exercitat în timpul liber și îți poate aduce un plus în bugetul familiei.

Ce este un Minijob?

Contractul de muncă ca Minijob este un contract special care presupune o angajare cu timp redus de lucru. Acest tip de contract este frecvent folosit de angajații germani pentru obținerea de venituri suplimentare. Se face de obicei pentru un al doilea job. Poți lucra cu Minijob într-o firmă dar și ca angajat la o familie care are nevoie, de exemplu, de ajutor la curățenie sau în grădină. Minijobul poate fi exercitat pe toată durata anului sau temporar pe o perioadă de maxim 3 luni.

Cât poți câștiga?

Venitul maxim pentru acest tip de job este de 450 euro pe lună. Angajatul nu trebuie să plătească impozit pe salariu pentru aceste venituri suplimentare. Asigurările sociale fiind deja plătite la jobul principal.

Câte ore trebuie să lucrezi pe lună?

Poți lucra maxim 50 de ore pe lună, oricum trebuie să ții cont că totalul orelor lucrate în cele 2 joburi, nu trebuie să depășească 48 de ore pe săptămână.

Joburile suplimentare sunt la fel de răspândite în rândul bărbaţilor ca şi al femeilor, cuprinzând toate branşele. Totuşi unele domenii, cum ar fi prestarea de servicii, educaţie, sistemul medical, social sau administraţie, ies în evidenţă. Aici angajaţii au adesea cel puţin încă un job suplimentar, de cele mai multe ori în gastronomie, turism sau comerţ.  

Primul minijob, pe care o persoană îl deţine ca loc de muncă suplimentar, este scutit în totalitate pentru angajat de impozite şi cheltuieli sociale. E clar că de aceste masive subvenţii vor să profite mulţi oameni.

Rezilierea contractului de Minijob?

Demisia pentru un Minijob are aceeași perioadă de preaviz ca și în cazul unui job normal de 28 de zile la data de 15 sau la sfârșitul lunii. În perioada de probă, preavizul este de 2 săptămâni.

Dacă ai deja un job, pentru a exercita un Minijob ai nevoie de acordul angajatorului principal. Fără acest acord, dacă află de Minijob, angajatorul te poate concedia pe loc, fără preaviz.

Milioane de germani nu au doar un singur loc de muncă. În ultimii 15 ani, numărul acestora a ajuns să fie mai mare decât dublu. Motivele sunt diferite: un venit mai mare, dorinţa de schimbare şi avantajele unui minijob.

În 2018, cifra acestora s-a ridicat la peste 3,4 milioane. Cei mai mulţi au un loc principal de muncă, unde angajatorul suportă jumătate din asigurările sociale ale angajatului, la care se adaugă cel puţin un loc de muncă suplimentar.

La nivel internațional, Germania ocupă un loc de frunte în ceea ce priveşte numărul joburilor suplimentare. 

În cazul în care se depășește venitul maxim de 450 euro pe lună, se va plăti impozit și pe salariul de la Minijob.

Dacă vrei un venit suplimentar și vrei un loc de muncă cu contract de Minijob poți căuta în anunțurile din presa locală sau la următoarele adrese:

Dacă lucrați sau ați lucrat în Germania sau Austria și aveți nevoie de informații referitoare la recuperarea de taxe

Pe blog-ul nostru veți găsi toate informațiile de care aveți nevoie în cazul în care va-ți gândit să încercați lucrul în Germania. Noi ne vom ocupa mereu sa vă oferim articole interesante și potrivite pentru dumneavoastră. De asemenea, vă putem ajuta cu recuperarea taxelor în cazul în care ați muncit în Austria sau încă o faceți.

Noi vă stăm la dispoziție la:

De asemenea cu ajutorul aplicației noastre, îți poți depune singur dosarul la noi. Astfel noi vom putea începe demersurile necesare recuperării taxelor tale din Austria (dacă ai lucrat acolo în ultimii 4 ani).

Dacă dorești să afli informații despre modul în care funcționează impozitul pe salariu în Austria, poți afla cu un click aici.

Recuperare taxe și impozite, recuperarea impozitului din Germania, returnări taxe și impozite, returnări taxe și impozite din Germania, returnări taxe și impozite din Austria, returnări alocații Austria, returnări alocație Germania, taxe recuperate din Germania, taxe recuperate din Austria Recuperare taxe și impozite, recuperarea impozitului din Germania, returnări taxe și impozite, returnări taxe și impozite din Germania, returnări taxe și impozite din Austria, returnări alocații Austria, returnări alocație Germania, taxe recuperate din Germania, taxe recuperate din Austria

RECUPEREAZĂ-ȚI TAXELE CU MIGRO.RO ACUM

Este dreptul tău și ai doar de câștigat. Lasă-ne numărul tău de telefon și te vom contacta în cel mai scurt timp posibil.
Vreau să fiu contactat telefonic: