arrow-right-accentarrowfacebook-primaryicon-erroricon-mail-whitemapAsset 1icon-search-whiteicon-searchicon-successmailphonewarningwhatsapp-primarywhatsapp

BONUSURI ȘI PRIME DE CRĂCIUN ÎN AUSTRIA

De la 1 decembrie, au intrat în vigoare noi măsuri de reducere a inflației continue din Austria. Acestea aduc și un bonus suplimentar de Crăciun pentru anumite categorii profesionale, pe lângă faptul că oferă o amortizare financiară pentru costurile ridicate ale energiei electrice. Inflația continuă să crească. În octombrie, aceasta a depășit deja 11% și, potrivit calculelor experților, ar putea atinge un nou nivel record în noiembrie. Noile măsuri de reducere pentru a atenua aceste creșteri de prețuri se aplică în special în sectoarele energetic și alimentar.

PRIMĂ DE 2.000 EURO PENTRU ASITENTELE MEDICALE

Așa-numita primă de asistență medicală, în valoare de 2.000 euro brut, inclusiv costurile nesalariale cu forța de muncă, urmează să fie plătită în decembrie. Această sumă se ridică la aproximativ 1.500 euro brut, care, în cele din urmă, trebuie impozitată în conformitate cu ratele de impozitare a salariilor aplicabile.

Toate persoanele care lucrează cu normă întreagă sau cu fracțiune de normă în următoarele profesii au dreptul la bonus:

  • Angajați ai „Pflegefach- und Pflegeassistenz” (în conformitate cu Legea privind îngrijirea medicală și asistența medicală – GuKG, Monitorul Oficial Federal I nr. 108/1997).
  • Angajații „Serviciului superior de îngrijire a sănătății și asistență medicală”.
  • Asistenți sociali atestați și specializați, precum și asistenți la domiciliu.
  • Angajații care se află în concediu de maternitate în perioada de plată a primei primesc, de asemenea, această primă de îngrijire. Condiția prealabilă este ca aceștia să fi fost în „plată activă” timp de cel puțin o lună în anul calendaristic 2022.
  • Angajații cu fracțiune de normă, aceștia vor primi bonusul transferat în contul lor pe o bază pro rata.

500 EURO BONUS SUPLIMENTAR

În plus față de prima de 2.000 de euro, provincia Austria Inferioară va plăti încă 500 de euro tuturor angajaților din aceste grupe profesionale. Astfel, bonusul brut ajunge la 2.500 de euro.

Deoarece această sumă include și contribuțiile angajatorului și costurile salariale auxiliare și este plătită ca sumă brută, a existat o mare emoție în sectorul îngrijirii de când a devenit cunoscută. În cele din urmă, mulți angajați vor primi doar aproximativ 1.000 de euro net din prima de 2.000 de euro.

SUBVENȚIE DE 500 EURO PENTRU COSTUL ENERGIEI ELECTRICE

De asemenea, tot de la 1 decembrie a intrat în vigoare frâna de preț a energiei electrice și ar trebui să aducă economii anuale de până la 500 de euro. Consumul de energie electrică este de 2.900 kilowați-oră. Fiecare kWh (kilowatt-oră) în cadrul acestei cote va fi subvenționat cu 30 de cenți. Acest lucru se întâmplă automat prin intermediul facturii de energie electrică a furnizorului respectiv și nu trebuie să fie solicitată separat.

La un preț al energiei electrice de 40 de cenți pe kWh, doar 10 cenți vor fi facturați. Fiecare kilowatt-oră în plus trebuie plătit la prețul pieței. Gospodăriile cu patru sau mai multe persoane pot solicita o cotă suplimentară de consum de energie electrică.

Scutirile suplimentare vor continua începând cu ianuarie 2023. Printre acestea se numără, de exemplu, reduceri de impozit pe salarii sau pe venit, precum și ajustarea pragurilor la inflație. În plus, prestațiile sociale vor fi ajustate la nivelul inflației (valorificare).

Despre alte bonusuri care vor intra în vigoare în Austria din 2023, puteți găsi aici.

CINE SUNTEM NOI? ȘI CU CE VĂ PUTEM AJUTA?

Pe blog-ul nostru veți găsi toate informațiile de care aveți nevoie în cazul în care v-ați gândit să încercați lucrul în Germania sau Austria. Noi ne vom ocupa mereu sa vă oferim articole interesante și potrivite pentru dumneavoastră. De asemenea, vă putem ajuta cu recuperarea taxelor în cazul în care ați muncit în Germania și Austria sau încă o faceți.

Noi vă stăm la dispoziție la:

De asemenea cu ajutorul aplicației noastre, îți poți depune singur dosarul la noi. Astfel noi vom putea începe demersurile necesare recuperării taxelor tale din Austria (dacă ai lucrat acolo în ultimii 4 ani).

Dacă dorești să afli informații despre modul în care funcționează impozitul pe salariu în Austria, poți afla cu un click aici.

Recuperare taxe și impozite, recuperarea impozitului din Germania, returnări taxe și impozite, returnări taxe și impozite din Germania, returnări taxe și impozite din Austria, returnări alocații Austria, returnări alocație Germania, taxe recuperate din Germania, taxe recuperate din Austria Recuperare taxe și impozite, recuperarea impozitului din Germania, returnări taxe și impozite, returnări taxe și impozite din Germania, returnări taxe și impozite din Austria, returnări alocații Austria, returnări alocație Germania, taxe recuperate din Germania, taxe recuperate din Austria

RECUPEREAZĂ-ȚI TAXELE CU MIGRO.RO ACUM

Este dreptul tău și ai doar de câștigat. Lasă-ne numărul tău de telefon și te vom contacta în cel mai scurt timp posibil.
Vreau să fiu contactat telefonic: