arrow-right-accentarrowfacebook-primaryicon-erroricon-mail-whitemapAsset 1icon-search-whiteicon-searchicon-successmailphonewarningwhatsapp-primarywhatsapp

BONUSUL CLIMATIC ÎN AUSTRIA, RELUAT DIN SEPTEMBRIE

Bonusul climatic va fi plătit din nou din luna septembrie a acestui an în Austria. De data aceasta, însă, în conformitate cu regulamentul inițial, cu o sumă cuprinsă între 110 și 220 de euro. Cu toate acestea, nu toate persoanele care au dreptul la el vor primi suma încă din septembrie.

BONUS CLIMATIC: CINE VA PRIMI BANII ABIA ÎN PRIMĂVARĂ

Prima anuală de climă va fi plătită și în acest an tuturor persoanelor eligibile. Condiția prealabilă pentru a o primi este să fiți înregistrat în Austria cel puțin 183 de zile în anul calendaristic. Plata este considerată o compensație pentru taxele CO2 și este distribuită din veniturile obținute din acestea.

În 2023, suma va fi cuprinsă între 110 și 220 de euro pentru adulți și între 55 și 110 euro pentru copiii sub 18 ani. Astfel, suma de bază crește cu 10% față de schema inițială. Plata de 250 de euro și un bonus suplimentar antiinflație de încă 250 de euro fără scalare regională, așa cum a fost cazul în 2022, nu vor mai exista.

Cuantumul bonusului pentru acest an depinde de locul de reședință sau de cartierul în care se află reședința principală și de legăturile de transport în comun de acolo. Cuantumul bonusului climatic (între 110 și 220 de euro) pentru fiecare district poate fi găsit pe o hartă interactivă.

Pentru mai multe informații despre diferențele dintre regiuni, puteți citi aici.

PLATA ÎNCEPE ÎN SEPTEMBRIE

Ca și în anul precedent, plata bonusului va începe în septembrie. Potrivit Ministerului pentru Climă, transferurile de cont ar trebui să fie finalizate în primele două săptămâni. Plata prin intermediul bonurilor Sodexo – pentru cei care nu și-au introdus datele de cont în FinanzOnline – ar putea dura ceva mai mult. Totul din cauza livrării prin poștă.

ACESTE PERSOANE PRIMESC BANII ÎN PRIMĂVARĂ

Cei care nu au îndeplinit încă cerința de înregistrare a reședinței principale până la data limită de 02 iulie – adică a 183-a zi din anul calendaristic – vor primi bonusul abia în primăvara anului 2024. Sunt vizate persoanele care au imigrat în Austria sau s-au mutat aici în prima jumătate a anului, precum și toți nou-născuții.

În mod evident, aceste persoane nu au putut îndeplini încă cerința de 183 de zile cu reședința principală în Austria. Prin urmare, vor primi bonusul retroactiv.

Cu toate acestea, în acest an nu va exista o plată anticipată pentru persoanele selectate aleatoriu, așa cum a fost cazul anul trecut în luna august.

CINE SUNTEM NOI? CU CE NE OCUPĂM ȘI CU CE VĂ PUTEM AJUTA?

Suntem o firmă care ne ocupăm cu de recuperarea taxelor din Austria și Germania. Dacă ați lucrat sau lucrați încă în prezent în Austria sau Germania și aveți nevoie de ajutor în acest sens. Noi vă stăm la dispoziție! Pe blog-ul nostru veți găsi toate informațiile de care aveți nevoie în cazul în care va-ți gândit să încercați lucrul în Austria sau Germania. Noi încercăm să vă oferim informații care vă pot fi de folos în cazul în care aveți de gand să plecați sau sunteți deja în Germania sau Austria.

Ne puteți contacta aici:

De asemenea cu ajutorul aplicației noastre, îți poți depune singur dosarul la noi. Astfel noi vom putea începe demersurile necesare recuperării taxelor tale din Austria (dacă ai lucrat acolo în ultimii 4 ani).

Dacă dorești să afli informații despre modul în care funcționează și impozitul pe salariu în Austria, poți afla cu un click aici.

Recuperare taxe și impozite, recuperarea impozitului din Germania, returnări taxe și impozite, returnări taxe și impozite din Germania, returnări taxe și impozite din Austria, returnări alocații Austria, returnări alocație Germania, taxe recuperate din Germania, taxe recuperate din Austria Recuperare taxe și impozite, recuperarea impozitului din Germania, returnări taxe și impozite, returnări taxe și impozite din Germania, returnări taxe și impozite din Austria, returnări alocații Austria, returnări alocație Germania, taxe recuperate din Germania, taxe recuperate din Austria

RECUPEREAZĂ-ȚI TAXELE CU MIGRO.RO ACUM

Este dreptul tău și ai doar de câștigat. Lasă-ne numărul tău de telefon și te vom contacta în cel mai scurt timp posibil.
Vreau să fiu contactat telefonic: