arrow-right-accentarrowfacebook-primaryicon-erroricon-mail-whitemapAsset 1icon-search-whiteicon-searchicon-successmailphonewarningwhatsapp-primarywhatsapp

BONUS DE COMPENSARE A INFLAȚIEI ÎN GERMANIA

O treime din angajații cu salarii stabilite prin negocieri colective în Germania sunt eligibili pentru un bonus de compensare a inflației. Media acestui ajutor se ridică la 2.761 de euro. Cu toate acestea, există uneori diferențe semnificative între industrii.

O TREIME DIN ANGAJAȚI PRIMESC BONUS DE COMPENSARE A INFLAȚIEI

Majoritatea angajaților cu contract colectiv de muncă din Germania sunt eligibili pentru o compensație specială din partea angajatorului pentru a contracara impactul inflației. Conform datelor furnizate de Oficiul Federal de Statistică, peste trei sferturi dintre toți angajații cu salarii stabilite prin contracte colective de muncă au primit sau vor primi, până la sfârșitul lui 2024, un bonus de compensare a inflației.

Potrivit datelor privind bonusul de compensare a inflației, angajații din companiile cu contract colectiv au șanse mari de a primi o plată specială. Aceasta este similară cu primele de vacanță și de Crăciun, după cum arată experții în salarii de la Institutul de Științe Economice și Sociale (WSI) al fundației sindicale Hans Böckler.

Aproximativ jumătate dintre angajați lucrează acum în companii care au un contract colectiv de zonă sau de companie. Din datele disponibile nu se poate stabili câți dintre angajatorii fără contract colectiv oferă un asemenea bonus.

BONUS DE COMPENSARE A INFLAȚIEI ÎN PLATĂ UNICĂ

Bonusul reprezintă o plată unică, ce poate ajunge până la 3.000 de euro. Aceasta poate fi acordată angajaților fie sub forma unei sume totale, fie sub forma de plăți parțiale eșalonate, în funcție de contractul colectiv. Guvernul federal a decis să scutească această plată specială de impozite și taxe. Măsura a fost luată pentru a atenua presiunea financiară asupra angajaților, ca urmare a crizei energetice și a creșterii inflației. Conform analiștilor de la Destatis, suma medie pe angajat se situează în prezent la 2.761 de euro.

DIFERENȚE ÎNTRE SECTOARELE DE ACTIVITATE

Există diferențe evidente între sectoarele de activitate în ceea ce privește angajații care primesc bonusul. Cel mai mic bonus special a fost înregistrat în industria construcțiilor, cu o medie de 1.104 euro, și în agricultură, silvicultură și pescuit, cu 1.689 euro.

În ceea ce privește angajații care au primit cele mai mari bonusuri, aceștia sunt în domeniile administrație publică, apărare, asigurări sociale (3.000 euro). Urmează cei din educație și instruire (2.999 euro), artă, divertisment și recreere (2.987 euro). De asemenea, cei din sectoarele alimentare cu apă, canalizare și eliminarea deșeurilor (2.943 euro).

Aproximativ 96% dintre angajații din industria prelucrătoare și din sectorul de alimentare cu apă, canalizare și gestionare a deșeurilor beneficiază de un bonus de compensare a inflației. În schimb, proporția celor care primesc un astfel de bonus este semnificativ mai mică în industria ospitalității (6,3%), în sectorul de prestări de alte servicii economice (11,2%) și în comerț (24,4%).

Cel de-al treilea pachet de ajutor a contribuit la o creștere a câștigurilor convenite colectiv, inclusiv a plăților speciale. Majorarea este în medie cu 3,7% în anul trecut față de anul precedent. Aceasta a reprezentat cea mai mare creștere înregistrată de la introducerea statisticilor în 2010. Totuși, această creștere a fost diminuată de o inflație medie anuală de 5,9%. În ciuda majorărilor salariale, 2023 a fost al treilea an consecutiv cu pierderi semnificative ale puterii de cumpărare pentru angajații cu salarii stabilite prin negocieri colective.

Inflația continuă să fie un motiv de îngrijorare în Germania, subiect despre care puteți afla mai multe aici.

CINE SUNTEM NOI? CU CE NE OCUPĂM ȘI CU CE VĂ PUTEM AJUTA?

Suntem o firmă care ne ocupăm cu de recuperarea taxelor din Austria și Germania. Dacă ați lucrat sau lucrați încă în prezent în Austria sau Germania și aveți nevoie de ajutor în acest sens. Noi vă stăm la dispoziție! Pe blog-ul nostru veți găsi toate informațiile de care aveți nevoie în cazul în care v-ați gândit să încercați lucrul în Austria sau Germania. Noi încercăm să vă oferim informații care vă pot fi de folos în cazul în care aveți de gand să plecați sau sunteți deja în Germania sau Austria.

Ne puteți contacta aici:

  • numărul de telefon:  +40 369 805 805 
  • Whatsapp: 0771 441 296
  • e-mail: [email protected]

De asemenea cu ajutorul aplicației noastre, îți poți depune singur dosarul la noi. Astfel noi vom putea începe demersurile necesare recuperării taxelor tale din Austria (dacă ai lucrat acolo în ultimii 4 ani).

Recuperare taxe și impozite, recuperarea impozitului din Germania, returnări taxe și impozite, returnări taxe și impozite din Germania, returnări taxe și impozite din Austria, returnări alocații Austria, returnări alocație Germania, taxe recuperate din Germania, taxe recuperate din Austria Recuperare taxe și impozite, recuperarea impozitului din Germania, returnări taxe și impozite, returnări taxe și impozite din Germania, returnări taxe și impozite din Austria, returnări alocații Austria, returnări alocație Germania, taxe recuperate din Germania, taxe recuperate din Austria

RECUPEREAZĂ-ȚI TAXELE CU MIGRO.RO ACUM

Este dreptul tău și ai doar de câștigat. Lasă-ne numărul tău de telefon și te vom contacta în cel mai scurt timp posibil.
Vreau să fiu contactat telefonic: