arrow-right-accentarrowfacebook-primaryicon-erroricon-mail-whitemapAsset 1icon-search-whiteicon-searchicon-successmailphonewarningwhatsapp-primarywhatsapp

BENEFICII PENTRU COPII ÎN GERMANIA

Anul 2023 a început cu o serie de măsuri de care beneficiază familiile cu copii din Germania. Alocația pentru copii a fost majorată. Părinții primesc acum 250 de euro pe lună pentru fiecare copil. În plus, familiile cu venituri mici şi medii sunt ajutate cu un supliment, care de asemenea a crescut în acest an. Şi părinţii singuri primesc mai mulţi bani de întreţinere pentru copii. Vă prezentăm în continuare lista beneficiilor pentru copii în Germania în 2023.

ALOCAȚIA PENTRU COPII KINDERGELD

Fiecare părinte din Germania se califică pentru alocații pentru copii (kindergeld) pentru descendenții lor. Aceste plăți lunare cresc în funcție de numărul de copii pe care o persoană îi are. Plățile se întind de obicei până la împlinirea a 18 ani a copilului și, uneori, chiar la 25 de ani, dacă există Ausbildungskosten (costuri educaționale) suplimentare pentru studiul la o universitate sau la o școală profesională. Puteți solicita retroactiv aceste plăți, dar doar cu șase luni.

De la 1 ianuarie 2023, cuantumul prestației a crescut la 250 euro pentru fiecare copil.
Ea este plătită astfel:

-pentru 1 copil: 250 euro

-pentru 2 copii: 500 euro

-pentru 3 copii: 750 euro

-pentru 4 copii: 1.000 euro

-pentru 5 copii: 1.250 euro

Pentru a afla când vor intra în cont alocațiile pentru copii în februarie 2023, citiți aici.

KINDERZUSCHLAG, SUPLIMENT PENTRU PĂRINȚII CU VENITURI MEDII

Mulți părinți au, de asemenea, dreptul la un supliment la Kindergeld numit Kinderzuschlag, de până la 250 euro. Suplimentul se acordă părinților ale căror venituri și economii sunt mai mici decât criteriul de venit specificat. Aceste criterii se schimbă în fiecare an. Multe familii care anterior nu erau eligibile pentru supliment au acum dreptul la acesta. Acest lucru este valabil mai ales pentru persoanele cu venituri medii.

Kinderzuschlag  este o prestație care poate fi primită în Germania de către părinții cu venituri stabile, dar mici, pentru copiii sub 25 de ani care locuiesc cu ei în aceeași gospodărie. Familiile al căror venit este de cel puțin 900 euro pe lună (în cazul unui cuplu) sau 600 euro (în cazul unei mame sau al tatălui singur) pot solicita supliment, dar nu depășesc limita superioară a venitului definită de prevederile dreptului social. Dacă veniturile se încadrează în acest interval, trebuie să depuneți o cerere separată la Biroul de prestații familiale (Familienkasse). La calcularea venitului părinților sunt luate în considerare următoarele: salariu lunar, pensie sau pensie pentru limită de vârstă, ajutor de șomaj (Arbeitslosengeld I) sau indemnizație de boală (Krankengeld).  Încasările de la  Kindergeld și Wohngeld nu sunt luate în considerare.

BENEFICII PENTRU COPII ÎN GERMANIA ÎN 2023: KIDERFREIBETRAG

Există alocația pentru copii Kindergeld care este plătită în fiecare lună, dar şi alocația pentru copii Kinderfreibetrag care este o economie de taxe. În funcţie de venitul pe care îl aveţi se decide care este favorabil din punct de vedere financiar pentru familia ta. Spre deosebire de Kindergeld, nu este implicată nicio cerere. Finanzamt inspectează dacă o persoană sau un cuplu căsătorit se califică pentru aceasta. Pentru 2023, suma deductibilă fiscal se ridică la 8.952 euro de euro, care este evaluată fie pentru cuplurile căsătorite care își depun impozitele împreună, fie pentru persoanele singure. 

PLĂȚILE MINIME DE ÎNTREȚINERE PENTRU COPII AU CRESCUT

Plățile minime de întreținere pentru copii pentru părinții separați din Germania au crescut din 2023. Este vorba despre o mărire semnificativă. Pentru copiii cu vârsta de până la șase ani, întreținerea minimă crește de la 396 la 437 de euro, pentru copiii de la șapte la doisprezece ani, de la 455 la 502 de euro și pentru copiii minori de la treisprezece ani, de la 533 la 588 de euro.

CREȘA (KITA)

Din 2013, fiecare copil din Germania are dreptul la un loc de îngrijire subvenționat pentru orice copil cu vârsta peste un an. Acest lucru este cel puțin pentru cei suficient de norocoși să obțină unui. Germania se confruntă cu o lipsă de 384.000 de locuri la creşe şi grădiniţe. Pentru o calitate mai bună în îngrijirea copiilor, guvernul federal sprijină statele în 2023 și 2024 cu două miliarde de euro fiecare.

Mai mult, opțiunile de îngrijire nu sunt doar în Kita (prescurtarea de la Kindertagesstätte), un cuvânt atotcuprinzător care în Germania se referă atât la Krippe (cu vârste între unu până la trei ani), cât și la grădiniță (cu vârste între trei și șase ani). Părinții pot alege, de asemenea, să își plaseze copilul într-un grup mic cu un Tagesmutter (literal, „mamă de zi”) sau Tagesvater, de obicei până la vârsta de trei ani.

Toate aceste tarife sunt subvenționate de fiecare stat, variind de la 23 de euro pe lună, inclusiv mâncarea în Berlin, până la câteva sute de euro în alte state. De asemenea, unele state percep tarife diferite pentru o jumătate de zi sau o zi întreagă sau în funcție de vârsta copilului.

SPRIJIN PENTRU PĂRINȚII SINGURI

Există aproximativ două milioane de Alleinerziehende (literal „cei care cresc singuri copii” sau părinți singuri) în Germania. Guvernul recunoaște povara financiară deosebit de mare pe care o suportă și cu un Entlastungsbetrag (credit fiscal) special. Din 2021, părinții singuri pot deduce 4.008 euro din venitul lor plus 280 euro pe lună pentru fiecare copil suplimentar.

În unele cazuri, părinții singuri pot deduce și Unterhaltszahlungen (plăți de întreținere) până la 8.820 euro pe an. Aceasta ar putea include, de exemplu, costul unei camere în care să stea copilul dacă acesta călătorește între două reședințe separate. Dar deducerea maximă poate fi solicitată numai dacă părintele nu primește și Kindergeld sau Kinderfreibetrag.

CONT DE ECONOMII

În Germania, aproximativ primii 10.000 euro de venit sunt complet scutiți de impozite. Începând de la naștere, părinții își pot crea un cont de economii pe numele copilului lor. Până la 10.000 euro cu dobândă – de exemplu pe care îl generează un portofoliu de acțiuni în care este înscris copilul lor – este apoi complet scutit de impozite. În cel mai bun caz, aceasta poate ajunge la 180.000 euro până la împlinirea a 18 ani a copilului lor.

CINE SUNTEM NOI? ȘI CU CE VĂ PUTEM AJUTA?

Pe blog-ul nostru veți găsi toate informațiile de care aveți nevoie în cazul în care v-ați gândit să încercați lucrul în Germania sau Austria. Noi ne vom ocupa mereu sa vă oferim articole interesante și potrivite pentru dumneavoastră. De asemenea, vă putem ajuta cu recuperarea taxelor în cazul în care ați muncit în Germania și Austria sau încă o faceți.

Noi vă stăm la dispoziție la:

De asemenea cu ajutorul aplicației noastre, îți poți depune singur dosarul la noi. Astfel noi vom putea începe demersurile necesare recuperării taxelor tale din Austria (dacă ai lucrat acolo în ultimii 4 ani).

Recuperare taxe și impozite, recuperarea impozitului din Germania, returnări taxe și impozite, returnări taxe și impozite din Germania, returnări taxe și impozite din Austria, returnări alocații Austria, returnări alocație Germania, taxe recuperate din Germania, taxe recuperate din Austria Recuperare taxe și impozite, recuperarea impozitului din Germania, returnări taxe și impozite, returnări taxe și impozite din Germania, returnări taxe și impozite din Austria, returnări alocații Austria, returnări alocație Germania, taxe recuperate din Germania, taxe recuperate din Austria

RECUPEREAZĂ-ȚI TAXELE CU MIGRO.RO ACUM

Este dreptul tău și ai doar de câștigat. Lasă-ne numărul tău de telefon și te vom contacta în cel mai scurt timp posibil.
Vreau să fiu contactat telefonic: