arrow-right-accentarrowfacebook-primaryicon-erroricon-mail-whitemapAsset 1icon-search-whiteicon-searchicon-successmailphonewarningwhatsapp-primarywhatsapp

Austria va anula aproape toate restricțiile anti-Covid

Condițiile de intrare în Austria

Austria va anula aproape toate restricţiile anti-COVID-19 pe 5 martie, cu excepţia obligativităţii de purtare a măştii sanitare în anumite spaţii.

Acea regulă cu privire la închiderea mai devreme a barurilor și a restaurantelor a fost anulată. Cluburile de noapte primesc permisiunea de a se redeschide,iar limitarea numărului de participanți la evenimente ample a fost anulată.

„Nu am învins încă pandemia”, a avertizat cancelarul austriac. Acesta a adăugat totuși că situația epidemiologică s-a îmbunătățit suficient de mult, mai ales în spitale. Pentru a garanta această relaxare considerabilă a restricțiilor epidemiologice din viața publică.

În urma unei modificări a reglementărilor sanitare care urmează să intre în vigoare cel mai devreme sâmbătă. Obligativitatea de prezentare a unei dovezi a vaccinării anti-COVID-19 sau a trecerii prin boală pentru a avea acces în restaurante, baze sportive şi pentru a participa la evenimente ample va fi anulată. Acest lucru a fost anunţat de ministrul austriac al Sănătăţii, Wolfgang Muckstein.

Vaccinarea nu va mai fi obligatorie

Vaccinarea împotriva noului coronavirus a devenit obligatorie pentru populaţia adultă din Austria la începutul acestei luni. Aceasta este cea mai strictă măsură de acest tip adoptată în Europa. În prezent, Austria are o rată de vaccinare cu cel puţin o doză de 76,2%. O rată de vaccinare cu schemă completă de 73,3% şi o rată de vaccinare cu doze „booster” de 55,6%, potrivit Centrului European pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor (ECDC).

La aproape doi ani de la începutul pandemiei de COVID-19 mai multe dintre restricţiile anti-COVID-19 au fost eliminate. Începând de miercuri şi în Franţa.

Totodată, şi Belgia a anunţat că îşi va redeschide cluburile şi discotecile, vineri, 18 februarie iar Germania începând cu 4 martie. Citeste mai mult: adev.ro/r7ejeu

Suedia și Cehia s-au alăturat țărilor europene care au renunțat la o serie de restricții Covid. România,cu una dintre cele mai reduse rate de vaccinare din UE, ar putea renunța la restricții din martie.

Intrarea în Austria,reguli actuale

În prezent, regula de bază pentru intrarea în Austria este 2G+. Asta înseamnă că, indiferent de țara în care călătoriți, aveți nevoie de dovada fie a vaccinării complete împotriva Covid-19,fie a unei recuperări recente, precum și fie o doză de rapel, fie un test PCR negativ.

Dar Austria a anunțat miercuri ridicarea aproape în totalitate a restricțiilor sale legate de Covid pe 5 martie. Acest lucru se va aplica și pentru călătoriile internaționale. 

Reguli relaxate din 22 februarie

Regula 2G+ va fi înlocuită cu o regulă generală 3G începând cu 22 februarie, potrivit guvernului, ceea ce înseamnă că cei care călătoresc au nevoie de o singură cerinţă. Aceasta poate fi una din următoarele: dovada de vaccinare completă, dovada de recuperare sau un test negativ.

Acest lucru deschide graniţele pentru călătorii nevaccinați. Și înseamnă că persoanele care nu au primit încă doza booster nu mai trebuie să facă un test dacă au dovada 2G.

Reguli mai stricte pentru țările cu „variante de virus”

Guvernul a spus că țările cu „variante de virus” vor fi supuse unor reguli mai stricte. În prezent, nu există țări pe lista de riscuri cu variante de virus, dar acest lucru s-ar putea schimba pe măsură ce apar noi variante ale virusului.

În trecut, măsurile pentru țările cu variante de virus au variat. De exemplu, să ne amintim când Omicron s-a răspândit pentru prima dată. Austria a emis o interdicție de aterizare pentru zece țări africane și a interzis călătoriile celor care nu fac parte dintr-o categorie scutită. Lista variantelor de virus a fost abandonată la sfârșitul lunii ianuarie.

Dacă lucrați sau ați lucrat în Germania sau Austria și aveți nevoie de informații referitoare la recuperarea de taxe

Pe blog-ul nostru veți găsi toate informațiile de care aveți nevoie în cazul în care va-ți gândit să încercați lucrul în Germania. Noi ne vom ocupa mereu sa vă oferim articole interesante și potrivite pentru dumneavoastră. De asemenea, vă putem ajuta cu recuperarea taxelor în cazul în care ați muncit în Austria sau încă o faceți.

Noi vă stăm la dispoziție la:

De asemenea cu ajutorul aplicației noastre, îți poți depune singur dosarul la noi. Astfel noi vom putea începe demersurile necesare recuperării taxelor tale din Austria (dacă ai lucrat acolo în ultimii 4 ani).

Dacă dorești să afli informații despre modul în care funcționează impozitul pe salariu în Austria, poți afla cu un click aici.

Recuperare taxe și impozite, recuperarea impozitului din Germania, returnări taxe și impozite, returnări taxe și impozite din Germania, returnări taxe și impozite din Austria, returnări alocații Austria, returnări alocație Germania, taxe recuperate din Germania, taxe recuperate din Austria Recuperare taxe și impozite, recuperarea impozitului din Germania, returnări taxe și impozite, returnări taxe și impozite din Germania, returnări taxe și impozite din Austria, returnări alocații Austria, returnări alocație Germania, taxe recuperate din Germania, taxe recuperate din Austria

RECUPEREAZĂ-ȚI TAXELE CU MIGRO.RO ACUM

Este dreptul tău și ai doar de câștigat. Lasă-ne numărul tău de telefon și te vom contacta în cel mai scurt timp posibil.
Vreau să fiu contactat telefonic: