arrow-right-accentarrowfacebook-primaryicon-erroricon-mail-whitemapAsset 1icon-search-whiteicon-searchicon-successmailphonewarningwhatsapp-primarywhatsapp

ANGAJAȚII DIN GERMANIA VOR PRIMI SALARII MĂRITE, DIN OCTOMBRIE

Angajații care lucrează în Germania vor beneficia de salarii mărite începând de la 1 octombrie. Tot de la această data, intră în vigoare mai multe schimbări legislative, printre care și noi resticții referitoare la virusul COVID-19, dar și la consumul de energie.

CREȘTERI SALARIALE ÎN GERMANIA

De la 1 octombrie 2022, salariul minim (Mindestlohn) va crește în Germania la 12 euro pe oră, față de 10.45 euro brut, cât este acum. Aceasta înseamnă că salariul de bază lunar în Germania va fi de 1.980 euro, de altfel unul dintre cele mai mari din Europa.

Totuși, de această creștere vor beneficia numai anumite categorii de angajați. Mai exact, nu se aplică salariul minim legal pentru categoriile:

  • angajații minori cu vârsta sub 18 ani fără pregătire profesională absolvită;
  • angajații înregistrați ca șomeri de lungă durată în Germania în primele şase luni de la începerea lucrului;
  • grupuri specifice de ucenici;
  • ucenici ai profesiilor.

SCHIMBĂRI MAJORE PENTRU ANGAJAȚII DE LA MINIJOB ȘI MIDIJOB

De la 1 octombrie 2022, persoanele angajate la așa-zisele Minijob și Midijob vor avea parte de schimbări importante, referitoare la salariul minim și contribuțiile la asigurările sociale. Concret, remunerația pentru munca în Minijob va ajunge la 520 euro, față de 450 euro în prezent, ca urmare creșterii salariului minim în Germania. În același timp, vor intra în vigoare noi reglementări, care modifică regulile de plată a contribuțiilor pentru asigurările sociale. Acestea vor fi reduse în favoarea lucrătorilor care doresc să treacă de la Minijob la Midijob.

PROGRAM DE LUCRU REDUS, PÂNĂ LA FINELE ANULUI

Guvernul german a prelungit termenul de derulare a programului Kurzarbeit (timp de lucru redus), de la 1 octombrie până pe 31 decembrie 2022.

Motivul pentru adoptarea acestei măsuri este pandemia de coronavirus care se desfășoară în Germania.

TERMEN PRELUNGIT PENTRU DEPUNEREA DECLARAȚIEI FISCALE

Totodată, a fost prelungit termenul pentru depunerea declarației fiscale pe anul 2021. Contribuabilii care se autodeclară au termen până la sfârșitul lunii octombrie 2022. Angajații care au lucrat cu fracțiune de normă (Kurzarbeit) trebuie să depună o declarație fiscală până la sfârșitul lunii octombrie. 

Finele lunii octombrie va fi termen limită și pentru depunerea declaraților suplimentare pentru persoanele care dețin proprietăți în Germania.

SCHIMBAREA REGULILOR COVID

De asemenea, de la 1 octombrie intră în vigoare amendamentul adus Legii privind protecția împotriva infecțiilor. Acesta prevede că doar persoanele vaccinate cu trei doze vor fi considerate complet imunizate. Angajații din domeniul sănătății, cărora li se solicită un certificat de vaccinare, vor trebui să se imunizeze cu a treia doză, dat fiind că până acum erau suficiente doar două doze de ser anti-COVID. Mai multe informații despre noile reguli Covid, găsiți aici.

INTERDICȚII LEGATE DE CRIZA ENERGETICĂ

Tot din octombrie se vor aplica o serie de interdicții legate de criza energetică. Companiile care înregistrează un consum de 10 gigawați/ oră (GWh) sau mai mult într-un an vor fi obligate să dispună măsuri de eficientizare energetică. Potrivit ministerului, acestea pot include, de exemplu, folosirea iluminatului cu LED-uri sau optimizarea proceselor de lucru.

CINE SUNTEM NOI? ȘI CU CE VĂ PUTEM AJUTA?

Pe blog-ul nostru veți găsi toate informațiile de care aveți nevoie în cazul în care va-ți gândit să încercați lucrul în Germania sau Austria. Noi ne vom ocupa mereu sa vă oferim articole interesante și potrivite pentru dumneavoastră. De asemenea, vă putem ajuta cu recuperarea taxelor în cazul în care ați muncit în Germania și Austria sau încă o faceți.

Noi vă stăm la dispoziție la:

De asemenea cu ajutorul aplicației noastre, îți poți depune singur dosarul la noi. Astfel noi vom putea începe demersurile necesare recuperării taxelor tale din Austria (dacă ai lucrat acolo în ultimii 4 ani).

 

Recuperare taxe și impozite, recuperarea impozitului din Germania, returnări taxe și impozite, returnări taxe și impozite din Germania, returnări taxe și impozite din Austria, returnări alocații Austria, returnări alocație Germania, taxe recuperate din Germania, taxe recuperate din Austria Recuperare taxe și impozite, recuperarea impozitului din Germania, returnări taxe și impozite, returnări taxe și impozite din Germania, returnări taxe și impozite din Austria, returnări alocații Austria, returnări alocație Germania, taxe recuperate din Germania, taxe recuperate din Austria

RECUPEREAZĂ-ȚI TAXELE CU MIGRO.RO ACUM

Este dreptul tău și ai doar de câștigat. Lasă-ne numărul tău de telefon și te vom contacta în cel mai scurt timp posibil.
Vreau să fiu contactat telefonic: