arrow-right-accentarrowfacebook-primaryicon-erroricon-mail-whitemapAsset 1icon-search-whiteicon-searchicon-successmailphonewarningwhatsapp-primarywhatsapp

Angajarea temporară în Germania-Zeitarbeit

Mulți lucrători străini găsesc în Germania mai întâi un loc de muncă prin intermediul unei agenții de muncă temporară. Acest articol vă informează cu privire la remunerarea și condițiile de muncă în cazul în care veți lucra cu o asemenea agenție.

În Germania termenii Zeitarbeit și Leiharbeit (muncă temporară/subcontractată) se folosesc adesea ca sinonimi. Deseori este folosit termenul de  Arbeitnehmerüberlassung (furnizarea temporară de forței de muncă).

Cum funcționează această formă de muncă?

Agenția de muncă temporară vă împrumută pentru o anumită perioadă de timp unei alte întreprinderi. Angajatorul dumneavoastră este și rămâne agenția de muncă temporară ci nu firma în care vă desfășurați activitatea.

La locul dumneavoastră de muncă trebuie să respectați instrucțiunile firmei în care vă desfășurați activitatea. Puteți să vă adresați comitetului de întreprindere al acestei firme.

Pentru întrebări legate de salarizare și condițiile de muncă trebuie să vă adresați către agenția de muncă temporară care v-a angajat.

Agenția de muncă temporară cu care ați semnat contractul este  angajatorul dumneavoastră cu toate drepturile și obligațiile care reies din acesta. Agențiile de muncă temporară nu sunt agenții de intermediere.

Agențiile de muncă temporară necesită o aprobare de la Agenția Federală pentru Muncă pentru a putea funcționa.

Vă cunoașteti drepturile?

Aproape toate agențiile de muncă temporară fac referire în contractele de muncă individuale la unul din cele două contracte colective de muncă aplicabile.

 În aceste contracte colective de muncă sunt reglementate condițiile de muncă și remunerarea. În cazul în care contractul dumneavoastră de muncă face referire la contractul colectiv de muncă, angajatorul este obligat să vă înmâneze un exemplar al contractului colectiv de muncă aplicabil.

Cum procedez dacă fluturașul de salariu nu este corect?

În cazul muncii temporare există termene limită relativ scurte în care puteți, de exemplu, să cereți plata orelor calculate greșit sau să  contestați rețineri nejustificate din salariu.

Salariul restant trebuie să-l cereți în scris de la angajator în termen de trei luni de la data plății. În caz contrar vă pierdeți acest drept. Reacționați imediat și solicitați salariul dumneavoastră în scri.! Adresați-vă unui centru de consiliere de specialitate dacă aveți întrebări sau nevoie de sprijin.

Ce se întâmplă dacă nu este muncă disponibilă pentru mine?

Dacă nu aveți de muncă, agenția de muncă temporară este obligată să vă plătească și pentru orele în care nu lucrați.

Dacă angajatorul nu are de muncă pentru dumneavoastră trebuie să primiți salariul dumneavoastră în continuare. Acest lucru se întâmplă atâta timp cât vă oferiți forța de muncă. El nu are voie să treacă mai puține ore de muncă în contul timpului de muncă sau să vă oblige să luați concediu de odihnă.

Mai mult, dacă nu este de muncă pentru dumneavoastră în întreprinderea în care lucrați, acesta nu este un motiv pentru concediere. Agenția de muncă temporară este obligată să vă găsească de muncă în altă întreprindere. Informații similare găsiți aici.

Ce remunerație voi primi?

În contractele colective de muncă temporare sunt stipulate salarii minime cu caracter obligatoriu stabilite prin lege.

În cazul în care pentru dvs. nu este aplicabil niciun contract colectiv, trebuie să primiți cel puțin la fel de mult ca și angajații care lucrează pentru compania subcontractată, care ocupă aceasi poziție ca si dvs.

Salariul dumneavoastră concret reiese din încadrarea într-o clasă de salarizare (Entgeltgruppe).

Contractul colectiv de muncă conține 9 clase de salarizare. Încadrarea se face în funcție de munca prestată și calificarea dumneavoastra profesională.

Dacă lucrați în Germania sau Austria în prezent și aveți nevoie de informații referitoare la recuperarea de taxe

Pe blog-ul nostru veți găsi toate informațiile de care aveți nevoie în cazul în care va-ți gândit să încercați lucrul în Germania. Noi ne vom ocupa mereu sa vă oferim articole interesante și potrivite pentru dumneavoastră. De asemenea, vă putem ajuta cu recuperarea taxelor în cazul în care ați muncit în Austria sau încă o faceți.

Noi vă stăm la dispoziție la:

De asemenea cu ajutorul aplicației noastre, îți poți depune singur dosarul la noi. Astfel noi vom putea începe demersurile necesare recuperării taxelor tale din Austria (dacă ai lucrat acolo în ultimii 4 ani).

Dacă dorești să afli informații despre modul în care funcționează impozitul pe salariu în Austria, poți afla cu un click aici.

Recuperare taxe și impozite, recuperarea impozitului din Germania, returnări taxe și impozite, returnări taxe și impozite din Germania, returnări taxe și impozite din Austria, returnări alocații Austria, returnări alocație Germania, taxe recuperate din Germania, taxe recuperate din Austria Recuperare taxe și impozite, recuperarea impozitului din Germania, returnări taxe și impozite, returnări taxe și impozite din Germania, returnări taxe și impozite din Austria, returnări alocații Austria, returnări alocație Germania, taxe recuperate din Germania, taxe recuperate din Austria

RECUPEREAZĂ-ȚI TAXELE CU MIGRO.RO ACUM

Este dreptul tău și ai doar de câștigat. Lasă-ne numărul tău de telefon și te vom contacta în cel mai scurt timp posibil.
Vreau să fiu contactat telefonic: