arrow-right-accentarrowfacebook-primaryicon-erroricon-mail-whitemapAsset 1icon-search-whiteicon-searchicon-successmailphonewarningwhatsapp-primarywhatsapp

ALOCAȚIE PENTRU ÎNCEPERERA ȘCOLII ÎN AUSTRIA

Următoarele trei luni aduc noi bonusuri în bani în Austria: alocație pentru începerea școlii, ajutor pentru îngrijire bătrâni și pensionari.

După numărul mare de plăți unice de bonusuri împotriva inflației din ultimele luni, vor continua plățile către diferite grupuri de persoane din Austria, pe toată perioada verii.
Mulți cetățeni se pot aștepta la câteva sute de euro. După prima de pensie din martie, precum și prima pentru energie și diversele subvenții pentru costurile de încălzire din aprilie, următoarele prime în bani vor fi plătite începând din iunie.

PRIMĂ DE 330 EURO PENTRU PENSIONARI

Din cauza unei erori în textul legal al primei de pensie de până la 500 euro, care a fost deja plătită în martie 2023, pensionarii cu venituri minime au primit prea puțin. Aceștia ar fi trebuit să primească o plată unică suplimentară de 30 la sută dintr-un salariu lunar. Motivul erorii a fost faptul că nu a fost folosită ca bază de calcul noua rată de referință a suplimentului de egalizare de 1.110 euro. 

Conform acesteia, pensionarii minimali din Austria ar fi trebuit să primească un bonus unic de 333 euro. Această eroare a fost corectată între timp – plata diferenței urmează să se facă automat la sfârșitul lunii iunie 2023.

IULIE: 750 EURO CA BONUS DE ÎNGRIJIRE PENTRU RUDE

Acele persoane care îngrijesc rude apropiate cu cel puțin nivelul de îngrijire 4 la domiciliu și care, ca urmare, au încheiat o autoasigurare preferențială sau o asigurare suplimentară în cadrul asigurării de pensie vor beneficia de un bonus pentru rude începând cu 1 iulie 2023. Acesta se ridică la 1.500 euro pentru întregul an calendaristic.

Datorită plății în a doua jumătate a anului, acest bonus se ridică la 750 euro pentru anul 2023. Din 2024, se va plăti întreaga sumă de 1.500 euro. La acest bonus au dreptul și pensionarii care îndeplinesc condițiile necesare:

  • Primesc alocația de îngrijire de nivel 4 sau mai mare.
  • Îngrijirea a fost asigurată în mod predominant timp de cel puțin un an.
  • Trebuie să se locuiască într-o gospodărie comună cu persoana care are nevoie de îngrijire.
  • Venitul lunar net al rudei care îngrijește nu trebuie să depășească 1.500 euro.
  • Nu există dreptul la un bonus pentru membrii familiei cu autoasigurări sau asigurări continue.

SEPTEMBRIE: 105,80 EURO PE COPIL CA ALOCAȚIE PENTRU ÎNCEPEREA ȘCOLII

În 2023, se va plăti o alocație de început de școală de 105,80 euro pe copil cu vârsta cuprinsă între 6 și 15 ani. Mai exact, este vorba despre copiii născuți între 1 ianuarie 2008 și 31 decembrie 2017. În cadrul valorificării prestațiilor sociale, alocația de începere a școlii a fost, de asemenea, majorată cu 5,8%, de la 100 de euro anterior (2022) la 105,80 de euro în prezent.

Nu este necesar să solicitați alocația de începere a școlii. Aceasta este plătită automat în contul beneficiarului alocației familiale la începutul școlii în septembrie și este plătită împreună cu alocația.

BONUSUL CLIMATIC

Din octombrie, bonusul climatic va fi din nou plătit tuturor persoanelor care sunt înregistrate în Austria cel puțin 183 de zile pe an. În 2023, aceasta se va ridica între 100 și 200 euro – în funcție de locul de reședință.

Mai multe informații despre bonusul climatic în Austria, puteți citi aici.

CINE SUNTEM NOI? CU CE NE OCUPĂM ȘI CU CE VĂ PUTEM AJUTA?

Suntem o firmă care ne ocupăm cu de recuperarea taxelor din Austria și Germania. Dacă ați lucrat sau lucrați încă în prezent în Austria sau Germania și aveți nevoie de ajutor în acest sens. Noi vă stăm la dispoziție! Pe blog-ul nostru veți găsi toate informațiile de care aveți nevoie în cazul în care v-ați gândit să încercați lucrul în Austria sau Germania. Noi încercăm să vă oferim informații care vă pot fi de folos în cazul în care aveți de gand să plecați sau sunteți deja în Germania sau Austria.

Ne puteți contacta aici:

De asemenea cu ajutorul aplicației noastre, îți poți depune singur dosarul la noi. Astfel noi vom putea începe demersurile necesare recuperării taxelor tale din Austria (dacă ai lucrat acolo în ultimii 4 ani).

Dacă dorești să afli informații despre modul în care funcționează și impozitul pe salariu în Austria, poți afla cu un click aici.

Recuperare taxe și impozite, recuperarea impozitului din Germania, returnări taxe și impozite, returnări taxe și impozite din Germania, returnări taxe și impozite din Austria, returnări alocații Austria, returnări alocație Germania, taxe recuperate din Germania, taxe recuperate din Austria Recuperare taxe și impozite, recuperarea impozitului din Germania, returnări taxe și impozite, returnări taxe și impozite din Germania, returnări taxe și impozite din Austria, returnări alocații Austria, returnări alocație Germania, taxe recuperate din Germania, taxe recuperate din Austria

RECUPEREAZĂ-ȚI TAXELE CU MIGRO.RO ACUM

Este dreptul tău și ai doar de câștigat. Lasă-ne numărul tău de telefon și te vom contacta în cel mai scurt timp posibil.
Vreau să fiu contactat telefonic: