arrow-right-accentarrowfacebook-primaryicon-erroricon-mail-whitemapAsset 1icon-search-whiteicon-searchicon-successmailphonewarningwhatsapp-primarywhatsapp

ALOCAȚIA PENTRU CREȘTEREA COPILULUI ÎN GERMENIA ÎN 2023 

Alocația parentală în Germania este disponibilă în trei variante: alocație de bază pentru creșterea copilului, alocație pentru creșterea copilului plus și bonus de parteneriat, iar suma maximă este de 1.800 euro pe lună.

Alocația parentală a fost introdusă în Germania în urmă cu mai bine de 15 ani şi are rolul de a-i sprijini pe proaspeţii părinți în dorința lor de a fi alături de copil în primele luni de viaţă. Ajută, de asemenea, la asigurarea mijloacelor financiare de trai ale familiilor din Germania.

Alocația parentală este disponibilă atât pentru mame, cât şi pentru taţi, precum și pentru părinții separați.

ALOCAȚIA DE BAZĂ PENTRU CREȘTEREA COPILULUI ÎN 2023

Prestația parentală compensează lipsa de venit atunci când părinții doresc să fie alături de copilul lor după naștere și, prin urmare, întrerup sau limitează activitatea profesională. Părinții au în comun dreptul la un total de 14 luni de alocație parentală de bază. Puteți împărți liber lunile între ele. Un părinte poate pretinde cel puțin două și cel mult douăsprezece luni pentru sine.

Părinții singuri care primesc alocație pentru creșterea copilului pentru a compensa pierderea veniturilor obținute pot solicita integral cele 14 luni de alocație parentală. Părinții pot primi alocația parentală de bază doar în primele 14 luni de viață ale copilului. După aceea, pot primi doar alocația parentală plus sau bonusul de parteneriat.

ALOCAȚIA PENTRU ÎNGRIJIREA COPILULUI PLUS (ELTERNGELDPLUS)

Părinții care doresc să se întoarcă la muncă mai devreme pot opta și pentru un program numit ElterngeldPlus. Ca urmare, fiecare părinte îndreptățit la alocația parentală poate repartiza plata alocației pe o perioadă mai lungă, primind jumătate din alocația parentală normală pe o perioadă de maximum 24 de luni. În acest timp, părintele are dreptul de a munci cel mult 32 de ore pe săptămână pentru a-și menține dreptul la prestație parentală. De asemenea, este posibil să combinați prestația parentală obișnuită  cu ElterngeldPlus, în funcție de circumstanțele familiale.

BONUSUL DE PARTENERIAT (PARTENERSCHAFBONUS)

Părinții care optează pentru divizarea parteneriatului pot primi unde parteneriat: primesc patru luni ElterngeldPlus suplimentare dacă ambii părinți lucrează între 25 și 30 de ore pe săptămână timp de patru luni consecutive în același timp. Bonusul de parteneriat poate fi obținut cu 24 până la 32 de ore pe săptămână. Și poate fi luat între două și patru luni. Regulamentul se aplică și părinților care își cresc copiii separat. De asemenea, părinții singuri au dreptul la întregul bonus de parteneriat. 

ALOCAȚIA DE BAZĂ PENTRU CREȘTEREA COPILULUI ÎN GERMANIA: CRITERII

Dreptul la alocația parentală există în situația în care copilul are domiciliul în Germania sau un părinte este angajat în Germania. Alocația parentală poate fi obținută de:

  • persoanele care în lunile solicitate de alocație parentală nu lucrează mai mult de 30 de ore pe săptămână,
  • are grijă și crește singur copilul,
  • trăiește cu copilul în gospodărie și
  • are domiciliul sau permisul de ședere în Germania.

CE VALOARE ARE ALOCAȚIA PENTRU ÎNGRIJIREA COPILULUI ELTERNGELD?

Cuantumul alocației pentru îngrijirea copilului depinde de câștigurile primite în ultimele 12 luni imediat înainte de nașterea copilului (inclusiv și alte prestații care înlocuiesc venitul obișnuit, de exemplu, alocația de boală pentru un copil).

Părinții care au câștigat lunar înainte de nașterea copilului:

  • <1000 euro – poate primi 100% din câștigurile anterioare;
  • 1.000 – 1.200 euro – pot primi 67% din câștigurile anterioare;
  • 1.200 – 1.240 euro – pot primi 67 – 65% din câştigurile anterioare;
  • > 1.240 euro – poate primi 65% din câștigurile anterioare (cuantumul indemnizației nu poate depăși 2.770 euro).

Valoarea minimă a indemnizației este de 300 euro, iar suma maximă este de 1.800 euro pe lună.

Mai multe informații despre cum se acordă alocația pentru copii în luna aprilie, puteți citi aici.

CINE SUNTEM NOI? CU CE NE OCUPĂM ȘI CU CE VĂ PUTEM AJUTA?

Suntem o firmă care ne ocupăm cu de recuperarea taxelor din Austria și Germania. Dacă ați lucrat sau lucrați încă în prezent în Austria sau Germania și aveți nevoie de ajutor în acest sens, noi vă stăm la dispoziție! Pe blog-ul nostru veți găsi toate informațiile de care aveți nevoie în cazul în care v-ați gândit să încercați lucrul în Austria sau Germania. Noi ne vom ocupa mereu sa vă oferim articole interesante și potrivite pentru dumneavoastră.

Ne puteți contacta aici:

De asemenea cu ajutorul aplicației noastre, îți poți depune singur dosarul la noi. Astfel noi vom putea începe demersurile necesare recuperării taxelor tale din Austria (dacă ai lucrat acolo în ultimii 4 ani).

Recuperare taxe și impozite, recuperarea impozitului din Germania, returnări taxe și impozite, returnări taxe și impozite din Germania, returnări taxe și impozite din Austria, returnări alocații Austria, returnări alocație Germania, taxe recuperate din Germania, taxe recuperate din Austria Recuperare taxe și impozite, recuperarea impozitului din Germania, returnări taxe și impozite, returnări taxe și impozite din Germania, returnări taxe și impozite din Austria, returnări alocații Austria, returnări alocație Germania, taxe recuperate din Germania, taxe recuperate din Austria

RECUPEREAZĂ-ȚI TAXELE CU MIGRO.RO ACUM

Este dreptul tău și ai doar de câștigat. Lasă-ne numărul tău de telefon și te vom contacta în cel mai scurt timp posibil.
Vreau să fiu contactat telefonic: