arrow-right-accentarrowfacebook-primaryicon-erroricon-mail-whitemapAsset 1icon-search-whiteicon-searchicon-successmailphonewarningwhatsapp-primarywhatsapp

ALOCAȚIA FISCALĂ PENTRU COPII, MAJORATĂ DIN 2024

Guvernul german va majora alocația pentru copii din 2024. Dar, atenție, nu este vorba despre alocația clasică Kindergeld, ci despre cea fiscală, Kinderfreibetrag. Aceasta din urmă a fost până acum mai valoroasă pentru familiile cu venituri mai mari. Acum toată lumea ar trebui să calculeze cu atenție dacă se numără printre beneficiari, pentru că de anul viitor, alternativa la Kindergeld poate fi soluția câștigătoare. Iată ce trebuie să știți despre alocația fiscală pentru copii în 2024.

ALOCAȚIA FISCALĂ PENTRU COPII, KINDERFREIBETRAG, ÎN 2024

Părinții care muncesc în Germania fie primesc alocație pentru copii Kindergeld, fie alocația pentru copil Kinderfreibetrag. Ambele împreună nu funcționează. Până acum, alocația pentru copii a fost în mod clar utilă pentru salariații cu venituri medii. Din 2024 vor fi condiții mai bune pentru alocația fiscală. Dacă veți beneficia de ele depinde de venitul dumneavoastră. Spre deosebire de Kindergeld, familiile nu primesc alocația fiscală ca plată lunară, ci mai degrabă ca o deducere anuală din venitul lor impozabil.

Deoarece veniturile mai mari plătesc cote de impozitare mai mari, alocația fiscală a fost până acum mai utilă pentru cei cu venituri mari. Familiile primesc în prezent 3.000 de euro per copil pe an. Familiile au primit o indemnizație de 8.952 de euro per copil. Acest lucru a meritat doar la o rată de impozitare marginală de aproximativ 33 la sută. Din această valoare, cu 8.952 de euro mai puțin venitul impozabil corespunde în jur de 3.000 de euro. Doar cei care câștigă peste medie plătesc taxe atât de mari.

Economiile de taxe de 8.952 de euro per copil constă în prezent într-o alocație pentru copii de 6.024 de euro și o alocație pentru îngrijire și nevoi de creștere sau formare de 2.928 de euro. Din 2024, guvernul federal va majora alocația pentru copii de la 6.024 la 6.612 euro. Părinții primesc în total 9.540 de euro scutiri fiscale per copil. Alocația pentru copii rămâne la 250 de euro pe lună (3. 000 de euro anual). Aceasta înseamnă că alocația este mai avantajoasă pentru mult mai multe familii.

Plata alocațiilor pentru copii în decembrie va fi făcută mai devreme pentru unele familii. Datele exacte la care vor fi virați banii, le puteți afla aici.

LA CE NIVEL DE VENIT SE JUSTIFICĂ ALOCAȚIA FISCALĂ?

Alocația fiscală pentru copii se justifică în 2023 pentru un venit de aproximativ 80.000 de euro. Din 2024 limita va scădea. Această valoare este importantă deoarece este aproape de venitul mediu german. În prezent, este de 39.000 de euro anual. O familie de doi salariați medii câștigă 78.000 de euro. În 2024, multe salarii vor crește semnificativ. Ca urmare, multe familii alunecă în intervalul de 80.000 până la 82.000 de euro, din care alocația fiscală pentru copii valorează mai mult decât alocația pentru copii KIndergeld.

Ce familii sunt acestea depinde exact de cât deduc din impozite: dacă deduc mult, își reduc venitul impozabil. Aceasta înseamnă că Kinderfreibetrag se justifică doar dacă venitul dvs. este mai mare.

CUM PUTEȚI SOLICITA ALOCAȚIA FISCALĂ PENTRU COPII?

Nu trebuie să solicitați nimic. Fiscul o include automat în declarația fiscală. Important: trebuie să completați formularul pentru copii.

TREBUIE SĂ ANULAȚI KINDERGELD PENTRU A PRIMI KINDERFREIBETRAG?

Nu. Ca parte a așa-numitului test favorabil, fiscul calculează automat care alocație este mai valoroasă. Dacă o face, biroul acordă automat ajutor suplimentar. Compensează orice prestație pentru copii primită. Software-ul fiscal și consultanții fiscali calculează, de asemenea, cea mai rentabilă opțiune pentru dvs.

PĂRINȚII SINGURI PRIMESC ALOCAȚIA FISCALĂ PENTRU COPIL?

Da. Fiscul percepe părinților 0,5 alocații pentru fiecare copil. Dacă aveți doi copii, fiecare părinte primește o alocație. Dacă un partener a decedat, s-a mutat în străinătate sau este necunoscut, părintele singur primește întreaga alocație fiscală. Același lucru se aplică dacă unul dintre părinți își îndeplinește obligațiile de întreținere la mai puțin de 75 la sută.

CINE PRIMEȘTE ALOCAȚIA FISCALĂ PENTRU COPII?

Fiscul ia în considerare în general copiii până la vârsta de 18 ani inclusiv pentru alocația fiscală. De asemenea, ia în considerare următorii copii:

  • Până la vârsta de 21 de ani inclusiv: înregistrat în căutarea unui loc de muncă în Germania.
  • Până la vârsta de 25 de ani inclusiv: copii aflați în pregătire sau în studii precum și într-o perioadă de tranziție (maximum patru luni) între două cursuri de formare sau în anul social voluntar și oferte similare.
  • În general: copiii care nu se pot întreține singuri din cauza dizabilităților fizice, mentale sau emoționale. Condiția este ca invaliditatea să fi apărut înainte de vârsta de 25 de ani.

CINE SUNTEM NOI? CU CE NE OCUPĂM ȘI CU CE VĂ PUTEM AJUTA?

Suntem o firmă care ne ocupăm cu de recuperarea taxelor din Austria și Germania. Dacă ați lucrat sau lucrați încă în prezent în Austria sau Germania și aveți nevoie de ajutor în acest sens. Noi vă stăm la dispoziție! Pe blog-ul nostru veți găsi toate informațiile de care aveți nevoie în cazul în care v-ați gândit să încercați lucrul în Austria sau Germania. Noi încercăm să vă oferim informații care vă pot fi de folos în cazul în care aveți de gand să plecați sau sunteți deja în Germania sau Austria.

Ne puteți contacta aici:

De asemenea cu ajutorul aplicației noastre, îți poți depune singur dosarul la noi. Astfel noi vom putea începe demersurile necesare recuperării taxelor tale din Austria (dacă ai lucrat acolo în ultimii 4 ani).

Dacă dorești să afli informații despre modul în care funcționează și impozitul pe salariu în Austria, poți afla cu un click aici.

Recuperare taxe și impozite, recuperarea impozitului din Germania, returnări taxe și impozite, returnări taxe și impozite din Germania, returnări taxe și impozite din Austria, returnări alocații Austria, returnări alocație Germania, taxe recuperate din Germania, taxe recuperate din Austria Recuperare taxe și impozite, recuperarea impozitului din Germania, returnări taxe și impozite, returnări taxe și impozite din Germania, returnări taxe și impozite din Austria, returnări alocații Austria, returnări alocație Germania, taxe recuperate din Germania, taxe recuperate din Austria

RECUPEREAZĂ-ȚI TAXELE CU MIGRO.RO ACUM

Este dreptul tău și ai doar de câștigat. Lasă-ne numărul tău de telefon și te vom contacta în cel mai scurt timp posibil.
Vreau să fiu contactat telefonic: