arrow-right-accentarrowfacebook-primaryicon-erroricon-mail-whitemapAsset 1icon-search-whiteicon-searchicon-successmailphonewarningwhatsapp-primarywhatsapp

ALOCAȚIA FAMILIALĂ PENTRU UCENICI ÎN AUSTRIA

Alocația familială pentru ucenici în Austria se acordă până la vârsta de 24 de ani. În aceasă țară, perioada de ucenicie sau de pregătire profesională organizată este considerată ca o perioadă de studii. Din acest motiv, statul va plăti alocația pe toată perioada cât ucenicul este înscris legal, chiar dacă a împlinit 18 ani.

VÂRSTA LIMITĂ DE ACORDARE ESTE 24 DE ANI

Ucenicii au dreptul la alocații familiale atât timp cât durează ucenicia, dar nu mai mult de al 24-lea an de viață, indiferent de cuantumul venitului ucenicului (alocație de ucenicie). De asemenea, sunt posibile mai multe ucenicii la rând.

Mai multe informații despre alocația de formare profesională puteți găsi aici.

ALOCAȚIA FAMILIALĂ PENTRU UCENICI ÎN CURS DE FORMARE

Alocația familială pentru ucenici este disponibilă numai pentru tinerii care sunt în pregătire profesională și nu au mai mult de 24 de ani sau, în cazuri excepționale, de 25 de ani.

În acest context, formarea profesională este definită prin legislația în vigoare ca reprezentând „toate tipurile de formare școlară și de curs care se desfășoară cu seriozitate și intenționat și care vizează viitoarea viață profesională”.

CÂT DE MULT POT CÂȘTIGA UCENICII MAJORI

Ucenicii majori pot câștiga maximum 15.000 euro din venitul propriu impozabil pe an calendaristic.

În cazul în care venitul ucenicului major depășește baza de impozitare de 15.000 euro pe an calendaristic, alocația familială se rambursează numai în măsura în care această limită a fost depășită (regulament de looping-in).   

Baza de evaluare a impozitului rezultă din evaluarea impozitului pe venit pentru anul calendaristic respectiv și poate fi solicitată la oficiul fiscal local. Această sumă este baza de evaluare a impozitului pe salariu sau pe venit, excluzând al 13-lea și al 14-lea salariu lunar. 

Venitul ucenicilor, pensiile de orfan și indemnizațiile pentru orfan nu sporesc venitul impozabil.

ȘCOLILE DE UCENICI, LA MARE CĂUTARE ÎN AUSTRIA

În iunie 2022, în Austria s-au înregistrat cu 4,9% mai multe persoane care au început un program de ucenicie decât în luna iunie a anului precedent.

Sectorul turismului și al industriei de agrement, care a fost deosebit de restricționat în timpul pandemiei, a înregistrat o creștere mare a numărului de persoane care au intrat în ucenicie (plus 27,8 %).

CINE SUNTEM NOI? CU CE NE OCUPĂM ȘI CU CE VĂ PUTEM AJUTA?

Suntem o firmă care ne ocupăm cu de recuperarea taxelor din Austria și Germania. Dacă ați lucrat sau lucrați încă în prezent în Austria sau Germania și aveți nevoie de ajutor în acest sens. Noi vă stăm la dispoziție! Pe blog-ul nostru veți găsi toate informațiile de care aveți nevoie în cazul în care v-ați gândit să încercați lucrul în Austria sau Germania. Noi încercăm să vă oferim informații care vă pot fi de folos în cazul în care aveți de gand să plecați sau sunteți deja în Germania sau Austria.

Ne puteți contacta aici:

De asemenea cu ajutorul aplicației noastre, îți poți depune singur dosarul la noi. Astfel noi vom putea începe demersurile necesare recuperării taxelor tale din Austria (dacă ai lucrat acolo în ultimii 4 ani).

Recuperare taxe și impozite, recuperarea impozitului din Germania, returnări taxe și impozite, returnări taxe și impozite din Germania, returnări taxe și impozite din Austria, returnări alocații Austria, returnări alocație Germania, taxe recuperate din Germania, taxe recuperate din Austria Recuperare taxe și impozite, recuperarea impozitului din Germania, returnări taxe și impozite, returnări taxe și impozite din Germania, returnări taxe și impozite din Austria, returnări alocații Austria, returnări alocație Germania, taxe recuperate din Germania, taxe recuperate din Austria

RECUPEREAZĂ-ȚI TAXELE CU MIGRO.RO ACUM

Este dreptul tău și ai doar de câștigat. Lasă-ne numărul tău de telefon și te vom contacta în cel mai scurt timp posibil.
Vreau să fiu contactat telefonic: