arrow-right-accentarrowfacebook-primaryicon-erroricon-mail-whitemapAsset 1icon-search-whiteicon-searchicon-successmailphonewarningwhatsapp-primarywhatsapp

AJUTORUL DE BAZĂ PENTRU COPII, APROBAT DE GUVERNUL GERMAN

Guvernul Germaniei a aprobat recent proiectul privind ajutorul de bază pentru copii (Kindergrundsicherung), care va înlocui alocația pentru copii (Kindergeld). Acesta include o serie de ajutoare financiare pentru familii.

CE ESTE AJUTORUL DE BAZĂ PENTRU COPII

Ajutorul de bază pentru copii (Kindergrundsicherung) constă dintr-o sumă fixă ​​de garanție pentru copii și o sumă suplimentară pentru copii flexibilă, dependentă de venit. Suma fixă ​​a garanției pentru copii este destinată să înlocuiască alocația anterioară pentru copii (Kindergeld). Ajutorul suplimentar pentru copii include diverse prestații de stat: indemnizația pentru copii, venitul pentru cetățeni, asistență socială și părți din pachetul de educație și participare.

CÂND INTRĂ ÎN VIGOARE AJUTORUL DE BAZĂ PENRTU COPII

Ajutorul de bază pentru copii este programat să intre în vigoare la 1 ianuarie 2025. Pentru a intra în vigoare, proiectul trebuie să fie aprobat și de Bundestag și Bundesrat. Pot exista întârzieri, deoarece grupul parlamentar SPD nu vrea deocamdata ca proiectul sa fie discutat in Bundestag.

CINE PRIMEȘTE AJUTORUL DE BAZĂ PENRTU COPII

Ca și în cazul alocației pentru copii, toți copiii și tinerii cu vârsta de până la 18 ani au dreptul la suma fixă de garanție din ajutorul de bază pentru copii. În anumite condiții, este posibilă o prelungire a plății: stagiarii până la 25 de ani și studenții până la 27 de ani sunt sprijiniți. Copiii majori care studiază sau se formează ar trebui să primească direct suma.

Ajutorul suplimentar pentru copii (Kinderzusatzbetrag ) depinde de venitul părinților și de vârsta copilului. Familiile cu venituri mici, în special, ar trebui să beneficieze de alocația suplimentară pentru copii.

CÂT ESTE AJUTORUL DE BAZĂ PENRTU COPII

Așa cum am precizat, ajutorul de bază pentru copii este format din două părți: o sumă fixă ​​de garanție pentru copii și o sumă suplimentară flexibilă pentru copii.

Suma fixă de garanție va înlocui alocația pentru copii (Kindergeld), care este în prezent la 250 euro de copil pe lună. La fel ca alocația pentru copii, aceasta ar trebui plătită indiferent de venitul părinților. Proiectul de lege prevede ca această sumă fixă de garanție să fie indexată la fiecare doi ani.

Cuantumul ajutorului suplimentar pentru copii depinde de venitul părinților și de vârsta copilului. Cu cât familiile au la dispoziție mai puțini bani, cu atât ar trebui să fie mai mare. Nu este încă posibil să se calculeze cât de mare va fi ajutorul de bază pentru copii în cazuri individuale specifice în 2025. Suma depinde de factori fluctuanți – de exemplu, de evoluția indemnizațiilor pentru copii sau de plățile guvernamentale, cum ar fi ajutorul pentru locuință, care sunt ajustate în mod constant.

UNDE SE POATE APLICA PENTRU ACEST AJUTOR

Depunerea cererilor ar trebui să fie mai ușoară în viitor, deoarece există un singur punct de contact pentru toate ajutoarele pentru copii. Acesta este Serviciul pentru Familie al Agenției Federale pentru Ocuparea Forței de Muncă. Până acum, părinții au fost nevoiți să solicite toate aceste ajutoare de la diferite autorități. Aplicația ar urma să fie posibilă și prin intermediul unui portal online.

Multe familii cu venituri mici din Germania nu beneficiază în prezent de ajutoarele pentru copii deoarece nici nu știu că au acest drept. Acest lucru urmează să se schimbe: serviciul pentru familie va informa părinții care au dreptul că pot solicita ajutorul.

CINE SUNTEM NOI? CU CE NE OCUPĂM ȘI CU CE VĂ PUTEM AJUTA?

Suntem o firmă care ne ocupăm cu de recuperarea taxelor din Austria și Germania. Dacă ați lucrat sau lucrați încă în prezent în Austria sau Germania și aveți nevoie de ajutor în acest sens. Noi vă stăm la dispoziție! Pe blog-ul nostru veți găsi toate informațiile de care aveți nevoie în cazul în care v-ați gândit să încercați lucrul în Austria sau Germania. Noi încercăm să vă oferim informații care vă pot fi de folos în cazul în care aveți de gand să plecați sau sunteți deja în Germania sau Austria.

Ne puteți contacta aici:

De asemenea cu ajutorul aplicației noastre, îți poți depune singur dosarul la noi. Astfel noi vom putea începe demersurile necesare recuperării taxelor tale din Austria (dacă ai lucrat acolo în ultimii 4 ani).

Dacă dorești să afli informații despre modul în care funcționează și impozitul pe salariu în Austria, poți afla cu un click aici.

Recuperare taxe și impozite, recuperarea impozitului din Germania, returnări taxe și impozite, returnări taxe și impozite din Germania, returnări taxe și impozite din Austria, returnări alocații Austria, returnări alocație Germania, taxe recuperate din Germania, taxe recuperate din Austria Recuperare taxe și impozite, recuperarea impozitului din Germania, returnări taxe și impozite, returnări taxe și impozite din Germania, returnări taxe și impozite din Austria, returnări alocații Austria, returnări alocație Germania, taxe recuperate din Germania, taxe recuperate din Austria

RECUPEREAZĂ-ȚI TAXELE CU MIGRO.RO ACUM

Este dreptul tău și ai doar de câștigat. Lasă-ne numărul tău de telefon și te vom contacta în cel mai scurt timp posibil.
Vreau să fiu contactat telefonic: