arrow-right-accentarrowfacebook-primaryicon-erroricon-mail-whitemapAsset 1icon-search-whiteicon-searchicon-successmailphonewarningwhatsapp-primarywhatsapp

AJUTOR PENTRU PLATA CHIRIEI ÎN GERMANIA

Guvernul german acordă ajutor financiar pentru plata chiriei persoanelor cu venituri reduse. Prin programul Venit pentru cetățeni (fostul Hartz IV), sunt acoperite financiar nevoile de bază, dar și costurile locuinței. Acestea sunt gestionate de către Centrul de ocupare a forței de muncă. Sprijinul acoperă cheltuielile de închiriere, precum și costurile suplimentare, inclusiv încălzirea, în limite rezonabile. Totuși, conceptul de „rezonabil” necesită clarificare. Ministerul Federal al Muncii și Afacerilor Sociale stabilește ghiduri și standarde referitoare la dimensiunea locuinței și nivelul chiriei acceptabile.

AJUTOR PENTRU PLATA CHIRIEI

Stabilirea costurilor adecvate de locuință în cadrul programului Venit pentru cetățeni este complexă și depinde de mai mulți factori. În afara dimensiunii apartamentului, suma chiriei joacă un rol esențial. Dar cum sunt stabilite aceste limite de adecvare și cum se diferențiază ele în diferite regiuni ale Germaniei? Dimensiunea locuinței servește drept indicator general în stabilirea costurilor considerate adecvate pentru locuire. De exemplu, un apartament potrivit pentru două persoane are o suprafață între 60 și 65 de metri pătrați. Pentru fiecare persoană suplimentară din gospodărie, se adaugă în jur de 10 până la 15 metri pătrați. Acesate date sunt conform explicațiilor oferite de Ministerul Federal al Muncii și Afacerilor Sociale.

COSTURI DIFERITE ÎNTRE REGIUNI

Dacă suprafața apartamentului depășește ușor limitele, dar chiria este considerată rezonabilă, Centrul de ocupare a forței de muncă nu va respinge plata chiriei pentru beneficiarii Venitului pentru cetățeni. Totodată, nici nu le va impune acestora să se mute. Costul chiriei pentru cei care primesc beneficii sociale depinde atât de regiunea geografică, cât și de mărimea comunității locale. Aste, deoarece tarifele de închiriere pot varia semnificativ de la o zonă la alta.

În Berlin sunt cele mai accesibile chirii pentru două persoane, care pornesc de la 543 de euro. În München, un apartament similar se închiriază în mod relativ rezonabil în jurul sumei de 1.005 euro. Așadar, chiriile în München sunt aproape duble comparativ cu cele din Berlin. Hamburgul se situează într-o categorie intermediară, având o chirie medie de aproximativ 659 de euro pentru un apartament de două persoane.

În Stuttgart, populația se ridică la aproximativ 630.000 de locuitori. Centrul de ocupare a forței de muncă suportă costurile locuinței în cuantum mediu de 617 euro lunar pentru fiecare gospodărie care primește Venitul pentru cetățeni. În Stuttgart limitele de chirie sunt stabilite pe baza chiriei de bază, fără a lua în considerare costurile adiționale sau cele pentru încălzire.

LIMITELE PENTRU CHIRII

Limitele pentru chiria corespunzătoare, valabile începând cu 29 decembrie 2022 și până în 2024, sunt după cum urmează:

  • Pentru o persoană, se consideră adecvat un apartament de 45 de metri pătrați și o chirie de bază de 566,00 euro.
  • Pentru două persoane, se consideră adecvat un apartament de 60 de metri pătrați și o chirie de bază de 670,00 euro.
  • Pentru trei persoane, se consideră adecvat un apartament de 75 de metri pătrați și o chirie de bază de 780,00 euro.
  • Pentru patru persoane, se consideră adecvat un apartament de 90 de metri pătrați și o chirie de bază de 923,00 euro.
  • Pentru cinci persoane, se consideră adecvat un apartament de 105 metri pătrați și o chirie de bază de 1.045,00 euro.
  • Pentru șase persoane, se consideră adecvat un apartament de 120 metri pătrați și o chirie de bază de 1.300,00 euro.
  • Pentru fiecare persoană suplimentară, se adaugă 15 metri pătrați și încă 162,50 euro la chiria de bază, considerate adecvate.

Determinarea costurilor adecvate de locuință pentru beneficiarii Venitului pentru cetățeni este o chestiune complexă și depinde de o serie de factori. Criteriile regionale furnizate de centrele de ocupare a forței de muncă oferă o orientare cu privire la costurile considerate adecvate pentru locuință. Cu toate acestea, este important să se ia în considerare circumstanțele individuale. În caz de îndoială, trebuie să se solicite consultanță din partea centrului de ocupare a forței de muncă.

Statul german ajută financiar nu doar chiriașii, dar și proprietarii cu venuturi mici, prin acordarea unei alocații pentru locuință, despre care puteți citi aici.

CINE SUNTEM NOI? CU CE NE OCUPĂM ȘI CU CE VĂ PUTEM AJUTA?

Suntem o firmă care ne ocupăm cu de recuperarea taxelor din Austria și Germania. Dacă ați lucrat sau lucrați încă în prezent în Austria sau Germania și aveți nevoie de ajutor în acest sens. Noi vă stăm la dispoziție! Pe blog-ul nostru veți găsi toate informațiile de care aveți nevoie în cazul în care v-ați gândit să încercați lucrul în Austria sau Germania. Noi încercăm să vă oferim informații care vă pot fi de folos în cazul în care aveți de gand să plecați sau sunteți deja în Germania sau Austria.

Ne puteți contacta aici:

De asemenea cu ajutorul aplicației noastre, îți poți depune singur dosarul la noi. Astfel noi vom putea începe demersurile necesare recuperării taxelor tale din Austria (dacă ai lucrat acolo în ultimii 4 ani).

Dacă dorești să afli informații despre modul în care funcționează și impozitul pe salariu în Austria, poți afla cu un click aici.

Recuperare taxe și impozite, recuperarea impozitului din Germania, returnări taxe și impozite, returnări taxe și impozite din Germania, returnări taxe și impozite din Austria, returnări alocații Austria, returnări alocație Germania, taxe recuperate din Germania, taxe recuperate din Austria Recuperare taxe și impozite, recuperarea impozitului din Germania, returnări taxe și impozite, returnări taxe și impozite din Germania, returnări taxe și impozite din Austria, returnări alocații Austria, returnări alocație Germania, taxe recuperate din Germania, taxe recuperate din Austria

RECUPEREAZĂ-ȚI TAXELE CU MIGRO.RO ACUM

Este dreptul tău și ai doar de câștigat. Lasă-ne numărul tău de telefon și te vom contacta în cel mai scurt timp posibil.
Vreau să fiu contactat telefonic: