arrow-right-accentarrowfacebook-primaryicon-erroricon-mail-whitemapAsset 1icon-search-whiteicon-searchicon-successmailphonewarningwhatsapp-primarywhatsapp

Ajutor de integrare în Germania

Integrationskurs

Orice străin care își dorește să se mute în Germania trebuie să știe că principala condiție pentru a se putea integra în societatea germană o reprezintă cunoașterea limbii germane, cel puțin la un nivel mediu.

Ca străin vei avea nevoie de lb. germană pentru a comunica cu personalul din instituțiile statului în rezolvarea tuturor procedurilor necesare la mutarea ta în Germania. Te va ajuta și în comunicarea cu angajatorul la noul loc de muncă pentru a înțelege termenii contractului, sarcinile pe care le ai.

Dacă nu cunoști limba germană, absolvirea unui curs de integrare într-o școală germană autorizată te va ajuta atât în viața socială, cât și în viața profesională.

Te va ajuta și în găsirea unui loc de muncă mai bun sau pentru a urma un program de formare profesională – Ausbildung.

Cursul de integrare – Integrationskurs

Cursul de integrare este un curs care durează aproximativ 6 luni și este compus dintr-un curs de limba germană (de la nivelul A1 până la nivelul B1) și un curs de orientare (Orientierungskurs).

Pentru cursul de limba germană se alocă 600 de ore de predare, iar pentru cel de orientare 60 de ore.

La cursul de lb. germană se învață vocabularul de bază, gramatica și expresii uzuale necesare în viața de zi cu zi în diverse situații. Este format din 6 module (A1.1, A1.2, A2.2, B1.1, B1.2), fiecare modul cuprinzând 100 de ore de predare. 

După fiecare modul cursanții vor susține un examen intern în cadrul școlii. La finalul cursului vor susține examenul de absolvire care cuprinde o parte scrisă (un test grilă) și o parte orală.

 În urma examenului final, dacă va obține un punctaj bun, cursantul va primi certificatul de absolvire: Zertifikat Deutsch.

Cursul de orientare este un curs informativ despre viața în Germania, cultura și istoria țării, ordinea de drept.

Cât costă cursul de integrare?

Taxa normală de participare la un curs de integrare este de 4-5 euro/ora de curs. Dacă ești străin poți să soliciți o reducere a taxei de participare și vei plăti doar 2,20 euro/oră.

Pentru a obține această reducere trebuie să depui o cerere de aprobare a participării la un curs de integrare. Acest lucru se poate face la Oficiul Federal pentru Migrație și Refugiați (BAMF – Bundesamt für Migration und Flüchtlinge).

Avantajele participării la cursul de integrare

Persoanele străine care provin dintr-o ţară nemembră a Uniunii Europene, trebuie să îndeplinească anumite condiții pentru a primi un drept de şedere nelimitat în Germania. Trebuie să dispună de cunoştinţe suficiente de limbă germană. Dar şi de cunoştinţe de bază privind sistemul juridic şi social din Germania.

Prin absolvirea cu succes a cursului de integrare sunt îndeplinite aceste condiţii. Pe lângă aceasta, puteți eventual solicita apoi naturalizarea mai rapidă.

De asemenea, cunoştinţele de limba germană dobândite în cadrul cursurilor de integrare vă fac viaţa în Germania mai uşoară. Și vă sporesc şansele pe piaţa forţei de muncă.

Cursul de orientare vă informează despre viaţa în Germania. Și vă oferă cunoştinţe despre sistemul juridic, cultura şi istoria recentă a ţării. Mai multe informații despre acest subiect, găsiți aici.

În toate orașele mari, dar și în majoritatea celor mai mici, există școli care oferă cursuri de intregrare.

Dacă lucrați în Germania sau Austria în prezent și aveți nevoie de informații referitoare la recuperarea de taxe

Pe blog-ul nostru veți găsi toate informațiile de care aveți nevoie în cazul în care va-ți gândit să încercați lucrul în Germania. Noi ne vom ocupa mereu sa vă oferim articole interesante și potrivite pentru dumneavoastră. De asemenea, vă putem ajuta cu recuperarea taxelor în cazul în care ați muncit în Austria sau încă o faceți.

Noi vă stăm la dispoziție la:

De asemenea cu ajutorul aplicației noastre, îți poți depune singur dosarul la noi. Astfel noi vom putea începe demersurile necesare recuperării taxelor tale din Austria (dacă ai lucrat acolo în ultimii 4 ani).

Dacă dorești să afli informații despre modul în care funcționează impozitul pe salariu în Austria, poți afla cu un click aici.

Recuperare taxe și impozite, recuperarea impozitului din Germania, returnări taxe și impozite, returnări taxe și impozite din Germania, returnări taxe și impozite din Austria, returnări alocații Austria, returnări alocație Germania, taxe recuperate din Germania, taxe recuperate din Austria Recuperare taxe și impozite, recuperarea impozitului din Germania, returnări taxe și impozite, returnări taxe și impozite din Germania, returnări taxe și impozite din Austria, returnări alocații Austria, returnări alocație Germania, taxe recuperate din Germania, taxe recuperate din Austria

RECUPEREAZĂ-ȚI TAXELE CU MIGRO.RO ACUM

Este dreptul tău și ai doar de câștigat. Lasă-ne numărul tău de telefon și te vom contacta în cel mai scurt timp posibil.
Vreau să fiu contactat telefonic: