arrow-right-accentarrowfacebook-primaryicon-erroricon-mail-whitemapAsset 1icon-search-whiteicon-searchicon-successmailphonewarningwhatsapp-primarywhatsapp

ALOCAȚIA PENTRU LOCUINȚĂ ÎN GERMANIA

Aproape 2 milioane de gospodării, însumând 4,5 milioane de persoane, pot beneficia de alocația pentru locuință în Germania (Wohngeld). Atât chiriașii, cât și proprietarii de locuințe ale căror venituri nu depășesc o anumită sumă au dreptul la acest supliment, care este de maxim 370 de euro.

ALOCAȚIA PENTRU LOCUINȚĂ (WOHNGELD) ÎN 2024

Aproximativ 2 milioane de gospodării, însumând 4,5 milioane de persoane, ar putea beneficia de venituri suplimentare în acest an. Dreptul la alocația pentru locuință în 2024 se aplică atât chiriașilor, cât și proprietarilor de apartamente. Dacă venitul dumneavoastră nu depășește o anumită sumă, puteți solicita această alocație. Este esențial de știut că acest ajutor este o subvenție nerambursabilă, iar suma maximă pe care o puteți primi lunar este de până la 370 de euro.

Wohngeld oferă un sprijin financiar semnificativ, în special pensionarilor și familiilor, inclusiv părinților singuri, care reprezintă aproximativ jumătate din beneficiarii acestui ajutor. În jur de 40% dintre beneficiari sunt familii. Alocația pentru locuință Wohngeld, la fel ca Bürgergeld, este plătită în avans, permițând beneficiarilor să acopere costul închirierii unui apartament la începutul lunii.

CUM SE CALCULEAZĂ ALOCAȚIA PENTRU LOCUINȚĂ

Suma exactă a alocației pentru locuință depinde de numărul de persoane din gospodărie și de venitul familiei. Criteriile după care se calculează Wohngeld sunt:

Numărul de membri ai gospodăriei: Sunt incluși soții, partenerii de viață, părinții, copiii și membrii familiei unui membru al gospodăriei. Membrii gospodăriei care primesc deja diverse subvenții sunt excluși.

Venitul total lunar: Acesta reprezintă suma totală brută câștigată de toți membrii gospodăriei. Trebuie să puteți dovedi acest venit atunci când solicitați ajutor pentru locuință.

Chiria brută lunară: Aici intră costul total al chiriei sau, dacă dețineți propria locuință, povara lunară, cum ar fi rata unui împrumut.

Nivelul chiriei: Acesta se referă la categoria de chirie din districtul sau orașul în care locuiți. Acest aspect este important deoarece puteți închiria mult mai mult spațiu de locuit pentru 1.000 de euro într-un oraș mic decât în München sau Hamburg.

Guvernul German a decis să reintroducă locuințele de utilitate publică, ce au chirii accesibile, subiect despre care puteți citi aici.

CÂT ESTE ALOCAȚIA PENTRU LOCUINȚĂ

Alocația pentru locuință în Germania poate ajunge până la maximum 370 de euro pe lună. Ministerul Federal al Locuinței, Dezvoltării Urbane și Construcțiilor a prezentat câteva exemple de calcul. Acestea sunt:

Un cuplu căsătorit cu un copil

  • Venitul brut lunar: 1.900,00 euro
  • Venitul total lunar după luarea în considerare a diverselor contribuții: 1.438,34 euro
  • Chirie lunară brută: 500,00 euro
  • Alocație pentru locuință: 335,00 €

Părinți singuri cu 2 copii (9 și 13 ani)

  • Venitul brut lunar: 1.460,00 euro
  • Venitul total lunar după luarea în considerare a diverselor contribuții: 1.101,34 euro
  • Chirie lunară brută: 650,00 euro
  • Alocație pentru locuință: 183,00 €

Un cuplu căsătorit cu doi copii

  • Venitul total lunar: 1.764,67 euro
  • Chiria brută de plătit lunar: 770,00 euro
  • Alocație pentru locuință: 275,00 €

Pensionar singur

  • Pensie lunară brută: 860,00 euro
  • Chirie lunară brută: 335,00 euro
  • Alocație pentru locuință: 250,00 €

Un cuplu căsătorit cu 3 copii care locuiește cu un bunic

  • Venitul total lunar: 1.764,67 euro
  • Chirie lunară brută: 770,00 euro
  • Alocație pentru locuință: 275,00 €

CÂND SE PLĂTEȘTE ALOCAȚIA PENTRU LOCUINȚĂ

La fel ca Bürgergeld, alocația pentru locuință este plătită în avans, astfel încât beneficiarii să poată folosi subvenția pentru a-și plăti chiria în prima zi a lunii. Este important de menționat că persoanele care primesc Bürgergeld nu pot beneficia de Wohngeld simultan, deoarece costurile locuinței sunt deja incluse în Bürgergeld. Aceeași regulă se aplică și persoanelor care primesc prestații de asigurări sociale la bătrânețe sau în caz de incapacitate de muncă.

CINE SUNTEM NOI? CU CE NE OCUPĂM ȘI CU CE VĂ PUTEM AJUTA?

Suntem o firmă care ne ocupăm cu de recuperarea taxelor din Austria și Germania. Dacă ați lucrat sau lucrați încă în prezent în Austria sau Germania și aveți nevoie de ajutor în acest sens. Noi vă stăm la dispoziție! Pe blog-ul nostru veți găsi toate informațiile de care aveți nevoie în cazul în care v-ați gândit să încercați lucrul în Austria sau Germania. Noi încercăm să vă oferim informații care vă pot fi de folos în cazul în care aveți de gand să plecați sau sunteți deja în Germania sau Austria.

Ne puteți contacta aici:

  • numărul de telefon:  +40 369 805 805 
  • Whatsapp: 0771 441 296
  • e-mail: [email protected]

De asemenea cu ajutorul aplicației noastre, îți poți depune singur dosarul la noi. Astfel noi vom putea începe demersurile necesare recuperării taxelor tale din Austria (dacă ai lucrat acolo în ultimii 4 ani).

Recuperare taxe și impozite, recuperarea impozitului din Germania, returnări taxe și impozite, returnări taxe și impozite din Germania, returnări alocație Germania, taxe recuperate din Germania, returnări taxe și impozite,returnări alocație Germania Recuperare taxe și impozite, recuperarea impozitului din Germania, returnări taxe și impozite, returnări taxe și impozite din Germania, returnări alocație Germania, taxe recuperate din Germania, returnări taxe și impozite,returnări alocație Germania

RECUPEREAZĂ-ȚI TAXELE CU MIGRO.RO ACUM

Este dreptul tău și ai doar de câștigat. Lasă-ne numărul tău de telefon și te vom contacta în cel mai scurt timp posibil.
Vreau să fiu contactat telefonic: