arrow-right-accentarrowfacebook-primaryicon-erroricon-mail-whitemapAsset 1icon-search-whiteicon-searchicon-successmailphonewarningwhatsapp-primarywhatsapp

Germania acordă Kinderbonus și în anul 2021

kinderbonus 2021

Vești bune! Germania a decis să sprijine în continuare familiile afectate de criza de coronavirus prin acordarea unor ajutoare banești, printre care se numără și Kinderbonus-ul.

Așa cum am precizat în articolul de pe bogul MIGRO.RO, la jumatatea anului trecut, guvernul german a gândit un pachet de măsuri legislative care să ajute la relansarea economiei și sprijinirea persoanelor care au rămas fără loc de muncă ca urmare a crizei provocate de coronavirus sau ale căror venituri au fost reduse simțitor.

În acest scop, s-a decis alocare sumei de 130 de miliarde de euro, bani care au fost destinați creșterilor alocației, acordării diverselor bonusuri și ajutoarelor sociale.

Printre măsurile propuse atunci se număra și Kinderbonus-ul, care a fost gândit ca un ajutor alocat familiilor, care ar trebui să atenueze consecințele negative ale pandemiei de coronavirus.

Bonusul consta în acordarea unei sume de 300 de euro pentru fiecare copil și se acorda pe lângă alocația pentru copii, Kindergeld.

Au beneficiat de Kiderbonus și românii care în anul 2020 au lucrat în Germania și au ales să-și recupereze alocația.

Din ce în ce mai mulți români care lucrează sau au lucrat în Germania aleg să își recupereze alocația, probabil pentru că au înțeles avantajele acestei recuperări. Recuperările de taxe sunt un venit neașteptat și foarte folositor. Dacă și tu te gândești să apelezi la această metodă poți afla câți bani poți recupera din Germania sau Austria – AICI.

Kiderbonus-ul se va acorda și în 2021!

La începutul acestui an, guvernul de la Berlin s-a întâlnit pentru a discuta planul de relansare a economiei pentru anul 2021. În urma discuțiilor s-a decis acordarea Kinderbonus-ului și în anul 2021.

Vestea este îmbucurătoare pentru că prin acest fel familiile se bucură de un ajutor suplimentar pe lângă alocația de stat sau ajutorul de șomaj.

Guvernul a stabilit cuantumul Kindebonus-ului care urmează a fi acordat în anul 2021, dar nu a stabilit exact perioada în care acesta va fi transferat.

În anul 2021 ajutorul pentru familii va fi de 150 de euro pentru fiecare copil. Bonusul va fi acordat o singură dată, pentru fiecare copi în parte.

Se va acorda bonusul pentru familie și în cazul familiilor al căror copil nu este născut încă dar urmează să se nască în cursul acestui an. Chiar dacă copilul nu este născut până în acest moment, dar urmează să fie născut până la finele anului, acesta este eligibil pentru acest beneficiu, deoarece este eligibil și pentru Kindergeld.

Bonusul se va acorda în mod automat, nefiind nevoie de o solicitare în acest sens, atâta timp cât sunt întrunite condițiile pentru acordarea alocației de stat.

Încă nu a fost stabilită data exactă de când bonusul va fi transferat. Cel mai probabil aceasta va fi acordat până la jumătatea acestui an.

Categoriile de persoane eligibile pentru Kinderbonus

Așa cum am menționat sunt eligibili pentru Kindebonus, copii care primesc alocație de stat din Germania. Pot beneficia de acest bonus, copii:

  • care au domiciliul sau reședința în Germania,
  • al căror domiciliu este stabilit într-un alt stat membru al Uniunii Europene dar care au cel puțin un părinte care în cursul anului 2021 lucrează în Germania

În ambele situații, vor primii Kinderbonus, doar copii cu vârstă de până la 18 ani, sau 25 de ani dacă își continuă studiile.

Poți găsi mai multe informații despre măsurile propuse de gurvern, în articoul de pe site-ul hotnews.ro.

Recuperare taxe și impozite, recuperarea impozitului din Germania, returnări taxe și impozite, returnări taxe și impozite din Germania, returnări taxe și impozite din Austria, returnări alocații Austria, returnări alocație Germania, taxe recuperate din Germania, taxe recuperate din Austria Recuperare taxe și impozite, recuperarea impozitului din Germania, returnări taxe și impozite, returnări taxe și impozite din Germania, returnări taxe și impozite din Austria, returnări alocații Austria, returnări alocație Germania, taxe recuperate din Germania, taxe recuperate din Austria

RECUPEREAZĂ-ȚI TAXELE CU MIGRO.RO ACUM

Este dreptul tău și ai doar de câștigat. Lasă-ne numărul tău de telefon și te vom contacta în cel mai scurt timp posibil.
Vreau să fiu contactat telefonic: