arrow-right-accentarrowfacebook-primaryicon-erroricon-mail-whitemapAsset 1icon-search-whiteicon-searchicon-successmailphonewarningwhatsapp-primarywhatsapp

250 EURO SUPLIMENTUL DE ALOCAȚII PENTRU COPII ÎN GERMANIA

De la 1 ianuarie 2023, în Germania, Kinderzuschlag va crește la 250 euro pe lună. Suplimentul de alocaţii pentru copii a fost introdus în 2005, ca parte a reformei Hartz IV. În 2021, statul a plătit aproximativ 1,3 miliarde de euro pentru 300.000 de familii (730.000 de copii).

SUTE DE MII DE FAMILII NU ȘTIU DESPRE SUPLIMENTUL DE ALOCAȚII

Din păcate, puține familii știu despre existența lui. Din această cauză, mulți părinți din Germania nu iau bani pe care ar putea să-i adauge la bugetul familiei, mai ales în contextul de creștere masivă a costurilor energiei.

Cele mai recente cifre arată că cel puțin un milion de copii, posibil mai mulți, se califică pentru alocație. Datele exacte nu sunt stabilite de reprezentanții Agenției Federale pentru Ocuparea Forței de Muncă, dar se estimează că ar putea fi până la 1,5 milioane de copii.

Despre ce alte beneficii îți oferă statul german dacă ai copii, poți afla aici.

CINE ARE DREPTUL LA KINDERZUSCHLAG?

Kinderzuschlag este o prestație care poate fi primită în Germania de către părinții cu venituri stabile, dar mici, pentru copiii sub 25 de ani care locuiesc cu ei în aceeași gospodărie. Familiile al căror venit este de cel puțin 900 euro pe lună (în cazul unui cuplu) sau 600 euro (în cazul unei mame sau al tatălui singur) pot solicita supliment, dar nu depășesc limita superioară a venitului definită de prevederile dreptului social.

Important:  La calcularea venitului părinților sunt luate în considerare următoarele: salariu lunar, pensie sau pensie pentru limită de vârstă, ajutor de șomaj (Arbeitslosengeld I) sau indemnizație de boală (Krankengeld). Încasările de la Kindergeld și Wohngeld nu sunt luate în considerare.

Cererea pentru supliment trebuie depusă la Biroul de Ajutoare Familiale. Totuși, acest lucru necesită furnizarea unei cantități mari de date și certificate relevante (de exemplu, certificate de venit pentru ultimele șase luni, facturi de utilități, certificate de costuri de încălzire). Reprezentanții Agenției Federale pentru Ocuparea Forței de Muncă apreciază că acest lucru poate fi prea complicat pentru mulți părinți. Prin urmare, se vrea simplificarea procesului de aplicare.

Complicat sau nu, se merită să aplicați pentru acest supliment. Pe de o parte, pentru că alocația pentru copii deschide calea pentru alte beneficii. Cum ar fi renunțarea la taxele de creșă, rambursarea meselor școlare sau furnizarea de rechizite școlare.

O familie de cinci persoane cu un venit brut de 4.800 euro și o chirie cu încălzire de 990 euro era chiar sub limita alocației, vara. În cazul în care chiria, inclusiv încălzirea, crește la 1.290 euro în timpul iernii, din cauza costurilor mai mari de încălzire, familia are dreptul la un supliment pentru copii imediat. 

CINE NU POATE PRIMI KINDERZUSCHLAG?

Kinderzuschlag  nu se acordă părinților șomeri care beneficiază  de ajutor social Hartz IV (Arbeitslosengeld II).

PENTRU CÂT TIMP SE ACORDĂ KINDERZUSCHLAG?

De obicei  Kinderzuschlag  se acordă pentru o perioadă de 6 luni. După acest timp, trebuie să aplicați din nou.

CÂND SE PLĂTEȘTE KINDERZUSCHLAG ?

Kinderzuschlag este plătit în aceeași zi în același cont  în care este transferat Kindergeld. 

CINE SUNTEM NOI? ȘI CU CE VĂ PUTEM AJUTA?

Pe blog-ul nostru veți găsi toate informațiile de care aveți nevoie în cazul în care v-ați gândit să încercați lucrul în Germania sau Austria. Noi ne vom ocupa mereu sa vă oferim articole interesante și potrivite pentru dumneavoastră. De asemenea, vă putem ajuta cu recuperarea taxelor în cazul în care ați muncit în Germania și Austria sau încă o faceți.

Noi vă stăm la dispoziție la:

De asemenea cu ajutorul aplicației noastre, îți poți depune singur dosarul la noi. Astfel noi vom putea începe demersurile necesare recuperării taxelor tale din Austria (dacă ai lucrat acolo în ultimii 4 ani).

Recuperare taxe și impozite, recuperarea impozitului din Germania, returnări taxe și impozite, returnări taxe și impozite din Germania, returnări taxe și impozite din Austria, returnări alocații Austria, returnări alocație Germania, taxe recuperate din Germania, taxe recuperate din Austria Recuperare taxe și impozite, recuperarea impozitului din Germania, returnări taxe și impozite, returnări taxe și impozite din Germania, returnări taxe și impozite din Austria, returnări alocații Austria, returnări alocație Germania, taxe recuperate din Germania, taxe recuperate din Austria

RECUPEREAZĂ-ȚI TAXELE CU MIGRO.RO ACUM

Este dreptul tău și ai doar de câștigat. Lasă-ne numărul tău de telefon și te vom contacta în cel mai scurt timp posibil.
Vreau să fiu contactat telefonic: