arrow-right-accentarrowfacebook-primaryicon-erroricon-mail-whitemapAsset 1icon-search-whiteicon-searchicon-successmailphonewarningwhatsapp-primarywhatsapp

Sprijin pentru învățarea limbii germane

invatarea limbii germane

Dacă vă aflați în Germania și aveți probleme cu înțelegerea limbii, trebuie să știți că statul german vă oferă sprijin pentru învățarea limbii germane.

Învățarea limbii germane se poate realiza prin participarea la cursurile de integrare și prin cursurile de formare profesională.

Cursurile de integrare

Trebuie să stiți că aceste cursurile de integrare sunt parțial finanțate de stat.

Astfel, în cazul în care o unitate percepe un cost de 3,90 euro pentru un curs, statul preia o parte din cheltuieli. În acest fel unei persoane îi revine să plătească doar 1,95 euro.

În condițiile în care cursul de integrare va fi finalizat cu succes în termen de doi ani, există posibilitatea restituirii a unei jumătăți din contribuția proprie.

Cursul de integrare este format din:

  • un curs de limbă până la atingerea nivelului de limbă B1 și
  • un curs de orientare în cadrul căruia se studiază sistemul juridic, tradiția și istoria țării.

Dacă aveți nevoie de ajutor în găsirea unor cursuri de limbă germană gratuit accesați acest link.

Cursuri de formare profesională

Dacă sunteți cunoscător de limbă la nivel B1 puteți participa la cursuri de limbă în contex profesional. Beneficiul acestor cursuri este integrarea profesională pe piața muncii.

Pot beneficia gratuit de un curs de limbă în contextul profesional următoarele categorii de persoane:

  • cei care sunt în căutarea unui loc de muncă sau de formare profesională,
  • șomerii,
  • cei care dețin un certificat profesional însă trebuie să dobândească un anumit nivel al limbii,
  • voluntarii/ucenicii aflați în cadrul formării profesionale.

Agențiile pentru Ocuparea Forței de Muncă („Agenturen für Arbeit”) și așa-numitele Jobcenter-uri pot elibera autorizații de participare pentru clienți. 

Oficiul Federal pentru Migrație și Refugiați eliberează autorizații de participare pentru aceia care sunt ucenici sau care trebuie să atingă un anumit nivel de limbă în cadrul procesului de recunoaștere a calificărilor obținute în străinătate sau pentru a avea acces la o anumită profesie.

Găsiți mai multe informații despre cursurile de integreare si formare profesionala aici.

Pentru mai multe informații utile accesați site-ul nostru aici.

Recuperare taxe și impozite, recuperarea impozitului din Germania, returnări taxe și impozite, returnări taxe și impozite din Germania, returnări taxe și impozite din Austria, returnări alocații Austria, returnări alocație Germania, taxe recuperate din Germania, taxe recuperate din Austria Recuperare taxe și impozite, recuperarea impozitului din Germania, returnări taxe și impozite, returnări taxe și impozite din Germania, returnări taxe și impozite din Austria, returnări alocații Austria, returnări alocație Germania, taxe recuperate din Germania, taxe recuperate din Austria

RECUPEREAZĂ-ȚI TAXELE CU MIGRO.RO ACUM

Este dreptul tău și ai doar de câștigat. Lasă-ne numărul tău de telefon și te vom contacta în cel mai scurt timp posibil.
Vreau să fiu contactat telefonic: