arrow-right-accentarrowfacebook-primaryicon-erroricon-mail-whitemapAsset 1icon-search-whiteicon-searchicon-successmailphonewarningwhatsapp-primarywhatsapp

Recuperarea TVA-ului din Germania și Austria

recuperare TVA

TVA = Taxa pe valoare adăugată

Dacă faceți cumpărăturile în Uniunea Europeană ca persoană fizică, trebuie să știți că plătești TVA-ul, adică taxa pe valoare adăugată, doar o singură dată când faci cumpărăturile într-o anumită țară din UE.

Astfel, atunci când călătoriți și cumpărați lucruri de uz personal sau familial, fără a fi destinate comercializării, vă puteți întoarce din țările UE în România cu tot ce ați cumpărat fără să vă opriți la frontieră sau să faceți vreo declarație vamală.

Dacă vizitați spațiul UE din afara acestuia, puteți beneficia de rambursarea TVA-ului (a taxei pe valoare adăugată) pentru bunurile pe care le-ați cumpărat pe durata șederii în UE. Condiția este ca bunurile respective să fie prezentate la vamă în momentul plecării, în termen de 3 luni de la achiziționarea lor, împreună cu documentele necesare pentru rambursarea TVA-ului.

În mod normal, aceste documente sunt pregătite de către vânzător, dar, pentru că procedura nu este obligatorie, nu a fost încă adoptată de toți comercianții din spațiul UE. Unele țări, cum ar fi Austria și Germania, stabilesc o valoare minimă a cumpărăturilor pentru care poți beneficia de rambursare.

Rambursarea din Austria.

Rata de rambursare a taxei în Austria variază între 10,5% și 15% din suma cumpărăturilor, cu o sumă minimă de achiziție de 75 EUR pe zi.

Pentru a fi eligibil pentru a putea primi TVA-ul înapoi, trebuie să aveți peste 18 ani și să aveți reședința permanentă într-o țară din afara UE.

Austria are una dintre cele mai mari rate de rambursare pentru achizițiile mari, de până la 15%.

Austria are o cerință minimă moderată de cheltuieli, la 75 EUR.

3 pași simpli pentru a vă recupera TVA-ul din Austria.

1.Mai întâi, trebuie să cumpărați ceva

Faceți cumpărăturile la un magazin care oferă produse fără taxe. Cheltuiți suma minimă necesară pentru rambursarea TVA (75 de EUR pentru Austria) într-un singur bon. Menționați casierului că doriți să obțineți o rambursare a TVA.

2. Obțineți formularul de rambursare a TVA (taxa pe valoare adăugată) direct în magazin

Dacă faceți cumpărături la un centru comercial mare, formularul de rambursare se obține de obicei de la un ghișeu special de servicii TVA din cadrul centrului comercial.

Există 3 moduri de a obține rambursarea: a) în centrul orașului austriac, b) în numerar la aeroport și c) prin card de credit sau cont bancar.

3. Ștampilă personalizată

Indiferent de modul în care alegeți să primiți rambursarea, trebuie să obțineți o ștampilă personalizată pe formularele de rambursare a TVA la ieșirea din UE.

Formularele de rambursare pentru Global Blue, Premier Tax Free și alte procesoare ar trebui să fie expediate înapoi la locațiile respective. Dacă aveți formulare fiscale generice, este posibil să puteți utiliza o aplicație de rambursare pentru a trimite formulare în format electronic.

Câteva sfaturi.

  • Când cumpărați mai multe articole, încercați să le puneți pe toate pe același bon pentru a obține valoarea minimă rambursabilă. Puteți obține o rată mai mare de rambursare pentru achiziții mai mari și, dacă alegeți să obțineți rambursarea în numerar, taxa de numerar este de obicei pe bon.
  • Păstrați-vă cumpărăturile pentru o verificare a calității lor. Nu vă faceți bagajul înainte de a obține ștampila personalizată, cu excepția cazului în care este indicat altfel mai jos.

NU consumați bunurile cumpărate înainte de ieșirea din UE.

Metode de rambursare a taxei pe valoare adăugată.

În funcție de preferințele dvs., puteți alege metoda de rambursare potrivită pentru dvs.

  1. Rambursare rapidă în centrul orașului. Acesta este cel mai rapid mod de a obține rambursarea. Cu toate acestea, trebuie să oferiți procesatorului de rambursare informațiile despre cardul dvs. de credit și sunteți obligat să vă asigurați că primește formularul dvs. de rambursare ștampilat într-un anumit termen de 15 – 25 de zile, începând cu ziua în care primiți rambursarea. În caz contrar, cardul dvs. va fi debitat cu o taxă suplimentară.
  2. Rambursare în numerar la aeroport. După ștampilarea formularelor, puteți alege să primiți contravaloarea taxelor în numerar la chioșcurile de rambursare de la aeroport. Aceasta este supusă unei taxe în numerar, de obicei în jur de 3 EUR pe bon.
  3. Rambursare electronică prin card de credit sau cont bancar. Nu trebuie să așteptați la coadă pentru o rambursare în numerar și puteți primi taxele rambursate în card. Veți fi rambursat în moneda cardului sau a contului.

Pentru mai multe detalii despre rambursarea TVA-ului la aeroport, click aici.

Recuperarea TVA-ului din Germania.

Rata de rambursare a Germaniei variază între 6.1% și 14.5% din suma cumpărăturilor, cu o sumă minimă de achiziție de 25 EUR pe zi.

În ceea ce privește condițiile de eligibilitate pentru a cere o rambursare a TVA-ului sunt aceleași ca și în cazul rambursării TVA-ului din Austria: să ai peste 18 ani și reședința permanentă / viză / ședere de peste 3 luni intr-o țară non UE.

Pentru că, atât Germania cât și Austria, sunt țări ce fac parte de UE, pentru rambursarea TVA-ului se aplică aceleași proceduri.

Pentru recuperarea taxelor (impozit și alocație) din Germania și Austria, contactează-ne!

Recuperare taxe și impozite, recuperarea impozitului din Germania, returnări taxe și impozite, returnări taxe și impozite din Germania, returnări taxe și impozite din Austria, returnări alocații Austria, returnări alocație Germania, taxe recuperate din Germania, taxe recuperate din Austria Recuperare taxe și impozite, recuperarea impozitului din Germania, returnări taxe și impozite, returnări taxe și impozite din Germania, returnări taxe și impozite din Austria, returnări alocații Austria, returnări alocație Germania, taxe recuperate din Germania, taxe recuperate din Austria

RECUPEREAZĂ-ȚI TAXELE CU MIGRO.RO ACUM

Este dreptul tău și ai doar de câștigat. Lasă-ne numărul tău de telefon și te vom contacta în cel mai scurt timp posibil.
Vreau să fiu contactat telefonic: