arrow-right-accentarrowfacebook-primaryicon-erroricon-mail-whitemapAsset 1icon-search-whiteicon-searchicon-successmailphonewarningwhatsapp-primarywhatsapp

Noutățile anului 2021! Alocația lunară pentru copii va crește

alocația lunară pentru copii va fi mai mare

În anul 2021 alocația lunară pentru copii din Germania va fi mai mare. De asemenea, mai mulți cetățeni vor beneficia de deducerile fisale datorită faptului că valoare beneficiului după copii va fi mai mare.

Vești bune pentru românii care lucreză sau intenționează sa lucreze în Germania în cursul acestui an. Guvernul german a propus un proiect de lege ale cărui dispoziții intră în vigoare de la 1 ianuarie 2021.

Proiectul de lege include reduceri fiscale suplimentare pentru familii și alocații pentru copii mai mari.

Crește alocația pentru copii (Kindergeld)

Potrivit proiectului de lege propus de guvernul german, alocația pentru copii va crește cu 15 euro pe lună. Cu această creștere alocația lunară a copiilor va ajunge la 219 euro pentru primul și al doilea copil. În cazul celui de-al treilea copil alocația ajunge la 225 euro. Începând de la al patrulea copil, cuantumul alocației lunare va ajunge la 250 euro.

În anul 2020, alocația lunară pentru primul si al doilea copil era de 204 euro. Pentru al treilea copil era de 210 euro, iar pentru al treilea copil era de 235 euro.

Trebuie menționat că această majorare este singura modificare legislativă prevăzută pentru acest an în domeniu.

De asemenea, trebuie să rețineți că alocația lunară se plătește indiferent de cetățenia copiilor dacă aceștia au reședința în această țară.

Pot primi alocație lunară și copii care locuiesc într-un stat membru al Uniunii Europene. În acest caz este de ajuns ca unul dintre părinți să lucreze în Germania. În cazul în care parinții sunt divorțați, alocația va fi plătită părintelui care locuiește cu copilul.

Mai multe informații despre creșterea alcației găsiți în atricolul de pe site-ul ziarulromanesc.de.

Precizăm că alocația lunară pentru copii a crescut și în România. De la începutul anului 2021 alocația pentu copii din Romania a crescut cu 20%. Dacă facem o comparație între cele două creșteri putem observa că acestea sunt echivalente.

Cu toate acestea, alocația pentru copii din Germania este în continuare mai mare decât alocația pentru copii din România.

Crește cuantumul beneficiului de impozit după copii (Kinderfreibetrag)

Kinderfreibetrag sau Grundfreibetrag sunt două concepte diferite, neobișnuite pentru români. Aceste concepte nu se practică în multe state, dar se regăsesc în legislația fiscală a Germaniei.

Kinderfreibetrag sau Grundfreibetrag sunt beneficii care îi ajută în mod semnificativ pe angajații care au venituri mai mici.

Mai multe informații despre aceste concepte găsiți în articolul de pe site-ul roger24.de.

Kinderfreibetrag este întâlnit ca o alocație familială. Trebuie să știți că puteți primi fie Kindergeld fie Kinderfreibetrag, nu puteți beneficia de ambele.

Cuantumul beneficiului de impozit după copii a crescut în anul 2021 până la 8.388 de euro. Creșterea este substanțială de aproape 600 euro. În anul 2020 Kinderfreibetrag era de 7.812 euro. Și în anii anteriori acest beneficiu a suferit creșteri. Diferența este că aceste creșteri erau de aproximatix 250 euro pe an. În anul acesta creșterea s-a dublat.

Această creștere a beneficiului de impozit este în favoare cetățenilor. Odată cu creșterea beneficiului de impozit ar putea crește și numărul cetățenilor care beneficiază de deduceri de impozit.

Acest beneficiu se află în strânsă legătură cu Kindergeld sau alocația pentru copii.

Biroul fiscal german, va decide la depunerea declarației fiscale care dintre cele două beneficii familiale (Kindergeld sau Kinderfreibetrag) este mai avantajos pentru dumneavoastră.

Dacă aveți un copil și primiți alocație lunară pentru acesta, în momentul depunerii declarației fiscale, se va face o estimare ținând cont de veniturile dumneavoastră. În urma acestei estimări biroul fiscal va decide care este varianta optimă în cazul dumneavoastră.

Astfel, dacă veniturile dumneavoastră depășesc 70.000 euro, este optim să beneficiați de Kinderfreibetrag. În această situație veți beneficia de o deducere a impozitului creditată sub forma unei diferențe.

Dacă în schimb veniturile nu depășesc 70.000 euro este mai bine să beneficiați de Kindergeld.

Valoarea Grundfreibetrag va fi mai mare

Grundfreibetrag este suma din venitul anual pentru care nu trebuie să plătiți impozit. Valoarea Grundfreibetrag a crescut în anul 2021 până la 9.744 de euro. În anu 2020 valoarea era de 9,408 euro. Această limită de impozitare crește de la an la an.

Găsiți mai multe informații despre calculul impozitului în articolul dedicat acestui subiect de pe blogul MIGRO.RO.

Pentru a întelege mai bine cum funcționează acest concept, exemplificăm astfel.

Dacă în anul 2021 aveți un venit impozabil care nu depășește pragul de 9,696 de euro, acest venit nu o sa fie impozabil.

Dacă în schimb venitul impozabil din anul în curs o sa fie de 11.000 euro, o sa fie impozitată doar diferența dintre venitul impozabil și pragul de impozitare, adică 1,304 euro.

Mai multe informații utile despre subiecte de actualitate găsiți în atricolele de pe blogul nostru MIGRO.RO.

Recuperare taxe și impozite, recuperarea impozitului din Germania, returnări taxe și impozite, returnări taxe și impozite din Germania, returnări taxe și impozite din Austria, returnări alocații Austria, returnări alocație Germania, taxe recuperate din Germania, taxe recuperate din Austria Recuperare taxe și impozite, recuperarea impozitului din Germania, returnări taxe și impozite, returnări taxe și impozite din Germania, returnări taxe și impozite din Austria, returnări alocații Austria, returnări alocație Germania, taxe recuperate din Germania, taxe recuperate din Austria

RECUPEREAZĂ-ȚI TAXELE CU MIGRO.RO ACUM

Este dreptul tău și ai doar de câștigat. Lasă-ne numărul tău de telefon și te vom contacta în cel mai scurt timp posibil.
Vreau să fiu contactat telefonic: