arrow-right-accentarrowfacebook-primaryicon-erroricon-mail-whitemapAsset 1icon-search-whiteicon-searchicon-successmailphonewarningwhatsapp-primarywhatsapp

Noi reglementări pentru munca sezonieră în agricultură

noi reglementări pentru munca sezoniera în Germania

În contextul scăderii numărului de îmbolnăviri cu noul COVID-19, statul german a stabilit noi măsuri de relaxare care vizează munca sezonieră în agricultură.

Astfel, au fost adoptate o serie de noi reglementări pentru lucrătorii sezonieri din agricultură care intră în vigoare din 16 iunie 2020. Aceste reglementări se aplică în perioada 16 iunie -31 decembrie 2020.

În contextul pandemiei, munca sezonieră în agricultură a avut de suferit deoarece doar 50% din capacitatea de muncă a fost acoperită.

Pentru a veni în sprijinul fermierilor, statul a stabilit un set de măsuri de relaxare care au ca scop protecția muncii și sănătatea muncitorilor.

Noile reglementări care le sunt aplicabile lucrătorilor sezonieri

În primul rând, trebuie să știți că accesul pe teritoriul țării se poate face cu orice mijloc de transport, terestru sau aerian și fără restricții.

Angajatorii fermieri sunt responsabili cu respectare normelor standard de protecție a muncii și sănătății în fermele lor, inclusiv în spațiile de cazare ale lucrătoriilor. Trebuie să fie respectate condițiile stabilite de Sozialversicherung für Landwirtschaft, Forsten und Gartenbau/SVLFG, furnizorul de asigurări sociale în domeniu.

De asemenea, intră în îndatorirea angajatorului respectarea distanței sociale de către angajați.

Angajații trebuie să intre cât mai puțin unul în contact cu celalalt. În plus, vor fi create echipe fixe de persoane. Regula în constituirea echipelor este ca persoanele care fac parte din acestea să locuiască împreună.

Angajatorul trebuie să informeze permanent autoritățile locale de sănătatea lucrătorilor sezonieri.

Folosirea spațiilor comune precum bucătăriile sau grupurile sanitare, trebuie reglementată astfel încât doar o singură echipă să o folosească în anumite intervale de timp.

Măsuri aplicabile în cazul unei persoane bolnave.

Au fost introduse măsuri și în cazul persoanelor infectate.

În caz de boală, trebuie izolată imediat întreaga echipă. Lucrătorii trebuie cazați separați de ceilalți, iar angajatorul trebuie să anunțe de îndata autoritățile.

În situația unei îmbolnăviri, angajatorul trebuie să poată oferi informații privind contactul de lucru avut de cel bolnav.

Pentru aceasta angajatorul trebuie încă de la începutul perioadei de lucru să întocmească o listă care să cuprindă urmatoarele:

  • numele, adresa de domiciliu din țara de reședintă și numărul de telefon al lucrătorului,
  • data intrării și data ieșirii,
  • informații privind repartizare lucrătorilor în locuințe,
  • informații privind echipele constituite și activitatea desfășurată.

Angajatorul are de asemenea obligația de a trimite angajatului spre semnare contractul de muncă și un contract privind costurile adiacente pe care urmează sa le suporte. Pe lângă aceasta, trebuie să ofere o asigurare pentru toate seriviciile medicale necesare.

Informații actulizare despre reglementările introduse în Germania găsiți aici.

Ținându-se cont de aceste regelmentări, munca în domeniu agricol se poate desfășura în condiții normale. În acest fel asigurându-se protecția muncii și siguranța muncitorilor.

Pentru mai multe informații utile puteți accesa blogul nostru aici.

Recuperare taxe și impozite, recuperarea impozitului din Germania, returnări taxe și impozite, returnări taxe și impozite din Germania, returnări taxe și impozite din Austria, returnări alocații Austria, returnări alocație Germania, taxe recuperate din Germania, taxe recuperate din Austria Recuperare taxe și impozite, recuperarea impozitului din Germania, returnări taxe și impozite, returnări taxe și impozite din Germania, returnări taxe și impozite din Austria, returnări alocații Austria, returnări alocație Germania, taxe recuperate din Germania, taxe recuperate din Austria

RECUPEREAZĂ-ȚI TAXELE CU MIGRO.RO ACUM

Este dreptul tău și ai doar de câștigat. Lasă-ne numărul tău de telefon și te vom contacta în cel mai scurt timp posibil.
Vreau să fiu contactat telefonic: