arrow-right-accentarrowfacebook-primaryicon-erroricon-mail-whitemapAsset 1icon-search-whiteicon-searchicon-successmailphonewarningwhatsapp-primarywhatsapp

Noi condiții de călătorie în Germania

călătorie Germania

Dacă urmează să călătoriți în Germania, trebuie să fiți la curent cu tot ce se întâmplă. În primul rând, ar trebui să știți ca s-au emis noi condiții de călătorie în Germania.

România a ieșit din categoria zonelor de risc, începând cu data de 23 mai 2021. Persoanelor care călătoresc din România în Germania nu li se mai aplică măsurile specifice zonelor de risc. Rămâne obligatorie, însă, dovedirea testului, vaccinării sau a vindecării. Pentru persoanele care călătoresc în Germania, măsurile sunt valabile indiferent de mijlocul de transport sau daca sosesc din zone de risc sau nu.

Persoanelor care intră în Germania după ce s-au aflat în alte regiuni în ultimele 10 zile, li se vor aplica regulile valabile pentru categoria de risc în care sunt incluse țările respective.

Obligația de înregistrare a intrării în Germania

Aceasta se aplică tuturor persoanelor care în ultimele 10 zile anterioare intrării în Germania s-au aflat în zone de risc. În acest scop, călătorii trebuie să înregistreze online toate datele solicitate. În continuare trebuie să încarce în sistem eventualele documente justificative privind testarea, vaccinarea sau vindecarea, urmând a primi o confirmare într-un document format .pdf. Potrivit informaţiilor publicate de autorităţile germane, documentele pot fi prezentate pe hârtie sau în format electronic. Acestea trebuie redactate într-una dintre limbile germană, engleză, franceză, italiană sau spaniolă.

Confirmarea trebuie să fie disponibilă și să poată fi prezentată/predată la cererea autorităților sau a companiei de transport. Întreaga procedură poate fi efectuată, inclusiv în limba română, prin intermediul portalului: www.einreiseanmeldung.de.

Obligația de autoizolare/carantină

Se aplică, cu unele excepții, persoanelor care vin din zone de risc. Pe timpul autoizolării nu este permisă părăsirea locuinței sau primirea de vizitatori, încălcarea regulilor fiind sancționată cu amenzi. Perioada de autoizolare este de 10 zile în cazul sosirii din zone de risc cu incidență ridicată. Și de 14 zile pentru cele cu variante de virus.

Măsura autoizolării poate fi suspendată anticipat pentru perosoane care vin din zone de risc doar dacă dovada testării, vaccinării sau a vindecării este încărcată online în sistemul de înregistrare digitală a intrării în Germania. Persoanele care sosesc din zonele de risc cu incidență ridicată pot efectua testarea care să le permită suspendarea anticipată a măsurii carantinei la cel puțin 5 zile de la intrare, iar dovada trebuie încărcată online.

În cazul copiilor cu vârsta sub 12 ani, carantina se încheie automat după 5 zile. Persoanele care sosesc din zone de risc cu variante ale virusului SARS-CoV-2 nu au la dispoziție posibilitatea suspendării măsurii de carantină.

Obligația de a face dovada testării, vaccinării sau vindecării

Această obligație revine tuturor persoanelor cu vârsta de peste 12 ani care intră pe teritoriul german. În mod special, călătorii care s-au aflat anterior într-o zonă de risc cu variante de virus, trebuie să prezinte un certificat de testare negativă înainte de îmbarcare (dovezile de vaccinare sau de vindecare NU sunt suficiente!), în caz contrar călătoria nefiind permisă. 

Dovada :

  • vaccinării se admite numai dacă au trecut cel puțin 14 zile de la administrarea ultimei doze necesare a unui vaccin dintre cele omologate la nivelul UE (schema completă a vaccinării). 
  •  infectării anterioare cu virusul SARS-CoV-2 și, implicit, a vindecării se bazează pe o testare de laborator care a fost efectuată cu cel puțin 28 de zile înainte, dar nu mai mult de 6 luni. 
  •  testării negative se efectuează prin prezentarea unui test negativ pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2.

Recomandări pentru cetățenii români care efectuează deplasări către/dinspre România

Având în vedere dificultățile întâmpinate în ceea ce privește accesarea de servicii medicale devenite necesare în timpul șederii temporare pe teritoriul german, este recomandată obținerea (anterior sosirii în Republica Federală Germania!) a Cardului European de Asigurări Sociale de Sănătate. Acest card se obține prin cerere adresată casei de asigurări de sănătate în evidența căreia se află persoana asigurată.

Pe blog-ul nostru veți găsi toate informațiile de care aveți nevoie în cazul în care va-ți gândit să încercați lucrul în Germania. Noi ne vom ocupa mereu sa vă oferim articole interesante și potrivite pentru dumneavoastră. De asemenea, vă putem ajuta cu recuperarea taxelor în cazul în care ați muncit în Germania sau încă o faceți.

Noi vă stăm la dispoziție la:

Descărcați aplicația noastră MIGRO.RO! Mai rapid, mai avantajos. Fii întotdeauna la curent!

Recuperare taxe și impozite, recuperarea impozitului din Germania, returnări taxe și impozite, returnări taxe și impozite din Germania, returnări taxe și impozite din Austria, returnări alocații Austria, returnări alocație Germania, taxe recuperate din Germania, taxe recuperate din Austria Recuperare taxe și impozite, recuperarea impozitului din Germania, returnări taxe și impozite, returnări taxe și impozite din Germania, returnări taxe și impozite din Austria, returnări alocații Austria, returnări alocație Germania, taxe recuperate din Germania, taxe recuperate din Austria

RECUPEREAZĂ-ȚI TAXELE CU MIGRO.RO ACUM

Este dreptul tău și ai doar de câștigat. Lasă-ne numărul tău de telefon și te vom contacta în cel mai scurt timp posibil.
Vreau să fiu contactat telefonic: