arrow-right-accentarrowfacebook-primaryicon-erroricon-mail-whitemapAsset 1icon-search-whiteicon-searchicon-successmailphonewarningwhatsapp-primarywhatsapp

Indemnizația de șomaj în altă țară

indemnizatia de somaj

De regulă indemnizația de șomaj este platită în tara în care ați avut ultimul loc de muncă. Trebuie sa știți, însă, că aceasta poate fi transferată.

Spre exemplu, o persoană care beneficiază de prestații de șomaj în Germania își poate transfera plata acestuia în România.

Perioada pentru care se poate transfera este de maxim șase luni de zile. În acest timp persoana în cauză este obligată să își găsească un loc de muncă. În caz contrar, îsi poate pierde această indemnizație.

Indemnizația de șomaj poate fi transferată în altă țară, dacă sunt îndeplinite anumite condiții.

Cum poate fi transferată indemnizația de șomaj dintr-o țară în alta?

Este necesar ca transferul să fi fost solicitat la agenția națională pentru ocuparea forței de muncă din țara în care se beneficiază de această indemnizație.

Pentru a putea transfera aceste prestații într-o altă țară, o persoană trebuie să fie înregistrată ca șomer în țara respectivă cu cel puțin patru săptămâni înainte.

Pasul următor constă în completarea formularului PD U2. Acesta va fi eliberat de agenția la care persoana în cauză figurează ca șomer (Germania). Urmează ca în decurs de 7 zile de la părăsirea țării, să se înregistreze ca șomer la agenția națională pentru ocuparea forței de muncă a țării în care se dorește căutarea unui loc de muncă (România), precum și prezentarea formularului PD U2.

Perioada în care se poate primi indemnizația de șomaj este de 3 luni. Aceasta se poate prelungi până la maxim 6 luni. Dacă nici în această perioadă persoana respectivă nu reușește să își găsească un loc de muncă, este obligată să se întoarcă în țara care plătește șomajul înainte de expirarea termenului.

Indemnizația de șomaj va fi platită direct de către serviciul de
ocupare a forţei de muncă din ţara care vă acordă prestaţia.

Găsiți mai multe informații referitoare la șomaj în Germania aici.

Deși nu este cazul Germaniei, unele țări membre UE anulează drepturile la prestațiile de șomaj în cazul expirării termenului de 6 luni.

Este important de reținut faptul că foarte multe persoane își pierd dreptul la indemnizația de șomaj tocmai datorită faptului că nu cunosc aceste reguli. Cei mai mulți , fie nu se înscriu la agenția națională de ocupare a forței de muncă, fie o fac prea târziu.

Pentru mai multe informații utile puteți accesa blogul nostru aici.

Recuperare taxe și impozite, recuperarea impozitului din Germania, returnări taxe și impozite, returnări taxe și impozite din Germania, returnări taxe și impozite din Austria, returnări alocații Austria, returnări alocație Germania, taxe recuperate din Germania, taxe recuperate din Austria Recuperare taxe și impozite, recuperarea impozitului din Germania, returnări taxe și impozite, returnări taxe și impozite din Germania, returnări taxe și impozite din Austria, returnări alocații Austria, returnări alocație Germania, taxe recuperate din Germania, taxe recuperate din Austria

RECUPEREAZĂ-ȚI TAXELE CU MIGRO.RO ACUM

Este dreptul tău și ai doar de câștigat. Lasă-ne numărul tău de telefon și te vom contacta în cel mai scurt timp posibil.
Vreau să fiu contactat telefonic: