arrow-right-accentarrowfacebook-primaryicon-erroricon-mail-whitemapAsset 1icon-search-whiteicon-searchicon-successmailphonewarningwhatsapp-primarywhatsapp

Drepturile românilor în Germania în contextul pandemiei

Muncă sezonieră în Germania

Anual, în Germania merg circa 300.000 de lucrători sezonieri pentru muncile agricole. Majoritatea sunt din România, Polonia și Bulgaria.

Ce drepturi are un salariat dacă firma angajatoare se confruntă cu probleme din cauza epidemiei?

– angajatorul este obligat să plătească salariile tuturor angajaților care sunt apți de muncă și sunt pregătiți pentru muncă.

– angajatul are dreptul de a fi remunerate în continuare de către angajator în cazul în care nu iși mai poate desfășura activitatea din cauza situațiilor precum carantina.

– angajatul are dreptul de a primi sume compensatorii în cazul în care sunt obligate să rămână în izolare și automat pierd veniturile cuvenite. În primele 6 săptămâni pot primi în totalitate sumele care s-ar fi cuvenit, urmând ca din săptămâna a 7-a să se primească sume aferente concediului medical.

– în cazul în care întreprinderea este obligată să își restrângă sau închidă activitatea, aceasta poate solicita indemnizație pentru un program de muncă diminuat, și anume 67% sau 60% din diferența dintre salariu net înainte de diminuare și salariul primit.

Articol publicat de MIGRO.RO® – Recuperare impozit și alocații din Germania și Austria. 

Recuperare taxe și impozite, recuperarea impozitului din Germania, returnări taxe și impozite, returnări taxe și impozite din Germania, returnări taxe și impozite din Austria, returnări alocații Austria, returnări alocație Germania, taxe recuperate din Germania, taxe recuperate din Austria Recuperare taxe și impozite, recuperarea impozitului din Germania, returnări taxe și impozite, returnări taxe și impozite din Germania, returnări taxe și impozite din Austria, returnări alocații Austria, returnări alocație Germania, taxe recuperate din Germania, taxe recuperate din Austria

RECUPEREAZĂ-ȚI TAXELE CU MIGRO.RO ACUM

Este dreptul tău și ai doar de câștigat. Lasă-ne numărul tău de telefon și te vom contacta în cel mai scurt timp posibil.
Vreau să fiu contactat telefonic: