arrow-right-accentarrowfacebook-primaryicon-erroricon-mail-whitemapAsset 1icon-search-whiteicon-searchicon-successmailphonewarningwhatsapp-primarywhatsapp

Despre Familienbonus și alocație 2022 – Germania

Familienbonus

Alocația pentru copii în Germania reprezintă unul dintre beneficiile pe care le primesc toți cei care au copii și lucrează în această țară. Aveți dreptul la prestația Kindergeld în principiu:

 • pentru toți copiii cu vârsta de până la 18 ani;
 • pentru copiii cu vârsta de până la 25 de ani în învățământ;
 • pentru copiii șomeri cu vârsta de până la 21 de ani;

Cine are dreptul de a beneficia de alocație?

Orice părinte care a fost angajat legal în Germania sau care desfășoară o activitate independentă în Germania. Sau dacă este un lucrător detașat în Germania poate solicita Kindergeld.

Pentru copii mai mari de 18 ani sunt necesare documente suplimentare care atestă continuarea studiilor.

Familienbonus 2022

Pe data de 24 martie, coaliția de guvernământ a aprobat pachetul de ajutor, care include un bonus de 300 de euro pentru toți angajații, despre acesta găsiți aici informații. Acesta se referă la o reducere la combustibil, bilete ieftine și la transportul în comun. În aceeași dată s-a discutat și despre un Familienbonus pentru copil în valoare de 100 de euro.

Cine are dreptul la Familienbonus în 2022?

Se plătește o alocație unică de 100 euro fiecare copil pentru a atenua situația dificilă a familiilor, la fel ca și Corona Familienbonus. Acesta va fi plătit prin fonduri de asigurări de familie. Suplimentul va fi primit împreună cu alocația pentru copii.

Corona Familienbonus, din anii 2020 și 2021, a fost anulat în acest an. În anul 2020, tutorii legali au primit o taxă unică suplimentară de 300 de euro pentru fiecare copil. În anul 2021, bonusul pentru copii legat de corona era de 150 de euro pentru fiecare copil.

Când se va plăti Familienbonus?

Din păcate, nu a fost stabilită data exactă a plății noului bonus pentru copil. Guvernul federal a menționat doar cea mai „rapidă” plată posibilă.  În consecință, nu se știe exact când familiile vor primi cei 100 euro suplimentari în contul lor. Guvernul federal intenționează să adopte pachetul de ajutor de la 1 iunie 2022.

Alte informații utile despre alocație

În momentul de față, alocația – Kindergeld se plătește doar pentru 6 luni retroactiv de la data depunerii cererii. Alocația pentru copil (Kindergeld) este beneficiul oferit de către statul german, părinților. Cetățenii străini care locuiesc în Germania pot de asemenea aplica pentru alocația pentru copil,atâta timp cât aceștia au un permis de ședere valabil. Locuitorii din țările UE nu au nevoie de permisul de ședere pentru a aplica pentru această alocație. Suma depinde de vârstă și numărul de copii.

Pentru a solicita alocația pentru copii din Germania aveți nevoie în primul rând să puteți fi identificat prin numărul de identificare fiscală. Copilul beneficiază de alocație până la 18 ani, și chiar până la 25 dacă continuă studiile.

Alocația pentru copii se plătește indiferent de cetățenia acestora. Alocația în Germania este stabilită în legislația fiscală, și este în principiu o subvenție fiscală care se primește. Astfel, dreptul la alocația de copil în Germania se deduce din obligația fiscală a fiecărei persoane cu drept de rezidență.

Dacă simțiți că procesul de recuperare a alocației vă depășește, puteți apela la o firmă specializată să se ocupe de acest lucru în locul dumneavoastră. Firma noastră, Migro.ro se ocupă cu recuperarea alocației dar și a impozitului din Germania și Austria.

Documente necesare

Documente personale:

 • Copii ale carților de identitate a părinților
 • Copii ale certificatelor de naștere a copilului/copiilor
 • Copie a certificatului de căsătorie/divorț
 • Dacă copilul are între 18-25 de ani, este necesar și un certificat de la școală/universitate
 • Actele doveditoare că nu primiți alte indemnizații sau beneficii din alte țări EU sau dacă este cazul suma primită
 • În cazul în care copii au stat cu bunicii sau alte rude, trebuie să anunțați

Documente de la Autoritățile Germane:

 • copii ale documentelor de intrare/ieșire din Germania (Anmeldung/Abmeldung)

Documente de la Angajator:

 • fișa fiscală –  Lohnsteuerbescheinigung de la angajator, sau ultimii 6 fluturași de salariu
 • dovada domiciliu (dacă angajatorul s-a ocupat și de cazarea dumneavoastră)

Dacă nu aveți aceste documente, putem să le obținem noi pentru dumneavoastră de la angajator.

Pentru orice fel de informație în legătură cu recuperarea alocației și a impozitului, noi vă stăm la dispoziție la:

Descărcați aplicația noastră MIGRO.RO! Mai rapid, mai avantajos. Fii întotdeauna la curent!

Puteți descărca aplicația MIGRO.RO aici.

Recuperare taxe și impozite, recuperarea impozitului din Germania, returnări taxe și impozite, returnări taxe și impozite din Germania, returnări taxe și impozite din Austria, returnări alocații Austria, returnări alocație Germania, taxe recuperate din Germania, taxe recuperate din Austria Recuperare taxe și impozite, recuperarea impozitului din Germania, returnări taxe și impozite, returnări taxe și impozite din Germania, returnări taxe și impozite din Austria, returnări alocații Austria, returnări alocație Germania, taxe recuperate din Germania, taxe recuperate din Austria

RECUPEREAZĂ-ȚI TAXELE CU MIGRO.RO ACUM

Este dreptul tău și ai doar de câștigat. Lasă-ne numărul tău de telefon și te vom contacta în cel mai scurt timp posibil.
Vreau să fiu contactat telefonic: