arrow-right-accentarrowfacebook-primaryicon-erroricon-mail-whitemapAsset 1icon-search-whiteicon-searchicon-successmailphonewarningwhatsapp-primarywhatsapp

Declarația de impozit pe venit în Germania – Ce? Cine? Când?

Dacă urmăriți blogul nostru regulat, cel mai probabil că știți deja ce înseamnă procesul de recuperare al taxelor din Germania. Dacă încă nu sunteți sigur că știți ce presupune acest proces, vă povestim pe scurt despre acesta, mai jos.

Totul începe de la obligațiile fiscale pe care le aveți față de statul în care munciți. În cazul nostru fiind vorba de Germania, trebuie să vă declarați veniturile pe care le realizați în Germania, dacă aveți domiciliul în Germania sau dacă stați în țară mai mult de 6 luni.

Odată cu plata impozitului către Germania, apare posibilitatea de a recupera acest impozit. Pentru a începe procesul de recuperare al impozitului din Germania va trebui să completați declarația de impozit pe venit, care se numește Einkommensteuererklarung. Despre această declarație vă vom oferi mai multe informații în cele ce urmează.

Ce este declarația de impozit pe venit?

Cu ajutorul acestei declarații, administrația financiară din Germania poate verifica dacă ați plătit impozitul necesar, fie acesta prea mult sau prea puțin. Pentru cei care lucrează în Germania, este foarte util să completeze și să trimită această declarație de impozit pe venit pentru că astfel, pot recupera impozitul din Germania înapoi.

Cine are obligația să depună declarația de impozit?

Administrația financiară din Germania – Finanzamt, așteaptă declarațiile de impozit de la cei care cred că au plătit prea puțin impozit. Veniturile tale ca și angajat sunt calculate și impozitate direct de la angajator, iar impozitul pe salariu este virat direct la Finanzamt. Astfel, dacă nu ai alte surse de venit decât salariul, ca angajat, nu ai obligația de a depune Einkommensteuererklarung.

Dacă aveți obligația de a preda declarația de impozitare, aveți 4 ani de a face acest lucru în mod voluntar. Dacă ai depus voluntar declarația de impozit într-un anumit an, nu este obligatoriu să o depui și în următorul an.

Totuși, există cazuri în care ai obligația de a depune declarația de impozit. Acestea sunt următoarele:

– în cazul în care unul dintre soți (sau parteneri  civili) are clasa de impozitare V sau VI sau familia a ales clasa de impozitare IV

– dacă primești salariul de la mai mulți angajatori (însă aici nu e cazul job-urilor part time, dacă salariul nu depășește 450 de euro/lună)

– dacă în loc de salariu ai primit alte venituri neimpozabile, mai mari de 410 de euro/an

– în cazul în care ai divorțat și te-ai recăsătorit în același an

– dacă ai cerut o scutire de impozit de la Finanzamt

Cum se completează declarația?

Completarea declarației se poate face foarte rapid, direct pe portalul electronic al Administrației Financiare Finanzamt. Formularul electronic oficial este ElsterFormular și se poate trimite direct către Finanzamt. Această modalitate este recomandată persoanelor care au cunoștințe de contabilitate, dar și de limbă germană.

În cazul în care nu sunteți această persoană, sfatul nostru este să apelați la profesioniști. În cadrul echipei noastre avem un avocat german – Frank Gantert care cunoaște bine sistemul legislativ german și, cu siguranță, te va putea ajuta. Atât el, cât și echipa noastră, se specializează în recuperarea impozitului din Germania și Austria. (Contactează-ne!)

Dacă aveți nevoie de ajutor la completarea declarației de venit, vă puteți adresa unui consilier financiar sau unui avocat. În acest caz se impun costuri.

Recuperare taxe și impozite, recuperarea impozitului din Germania, returnări taxe și impozite, returnări taxe și impozite din Germania, returnări taxe și impozite din Austria, returnări alocații Austria, returnări alocație Germania, taxe recuperate din Germania, taxe recuperate din Austria Recuperare taxe și impozite, recuperarea impozitului din Germania, returnări taxe și impozite, returnări taxe și impozite din Germania, returnări taxe și impozite din Austria, returnări alocații Austria, returnări alocație Germania, taxe recuperate din Germania, taxe recuperate din Austria

RECUPEREAZĂ-ȚI TAXELE CU MIGRO.RO ACUM

Este dreptul tău și ai doar de câștigat. Lasă-ne numărul tău de telefon și te vom contacta în cel mai scurt timp posibil.
Vreau să fiu contactat telefonic: