arrow-right-accentarrowfacebook-primaryicon-erroricon-mail-whitemapAsset 1icon-search-whiteicon-searchicon-successmailphonewarningwhatsapp-primarywhatsapp

Cum luptă Germania împotriva pandemiei

Oameni purtând măști în Germania

În lupta împotriva numărului crescut al infectărilor cu coronavirus, în Germania vor fi valabile restricții unitare. O măsură controversată este interdicția ieșirii din case pe timp de noapte.

Camera inferioară a Parlamentului german (Bundestag-ul), a decis o „frână federală de urgență” împotriva celui de-al treilea val al pandemiei de coronavirus. În urma acesteia, guvernul federal a abilitat să ordone măsuri restrictive la nivelul Germaniei. Până acum, cele 16 landuri federale au decis pe proprie răspundere măsurile pe care le-au considerat necesare.

Prin modificarea aferentă a legii de protecție împotriva infecțiilor devin posibile noi restricții. Acestea ar putea intra in vigoare cel devreme sâmbătă.  Dar mai întâi e nevoie ca legea modificată să treacă şi de Camera superioară a Parlamentului (Bundesrat). Toate măsurile restrictive sunt, deocamdată, valabile până pe data de 30 iunie.

În mijloacele de transport în comun, în centrele comerciale şi în spaţiile închise este obligatorie purtarea măştii de protecţie.

Dezbatere aprinsă în Parlament

Dezbaterea din Bundestag a fost marcată de dueluri verbale între reprezentanţi ai puterii şi ai opoziţiei.

Preşedintele grupului parlamentar al Alternativei pentru Germania, Alexander Gauland, a vorbit despre o limitare a libertăţilor cetăţeneşti fundamentale. Măsurile restrictive dorite înseamnă pentru populaţie pierderi colaterale.

Liberalii formaţiunii FDP ameninţă că vor contesta legea la Curtea Constituţională de la Karlsruhe. Ecologiştii sunt în schimb de părere că măsurile avute în vedere nu mai sunt suficiente pentru a inversa evoluţia pandemiei. „Frâna federală de urgenţă” se va trage dacă într-o regiune sau oraş incidenţa (numărul de infectări la 100.000 de locuitori în interval de şapte zile) va fi peste 100 pentru trei zile la rând.

 Astfel, între altele, autorităţile federale vor putea impune interdicţii de circulaţie între orele 10 p.m. şi 5 a.m., precum şi limitarea reuniunilor private, în ce priveşte practicarea sporturilor şi programul magazinelor. În egală măsură, şcolile urmează să se închidă fizic şi să treacă la cursuri online în cazul în care incidente trece de 165 de cazuri la 100.000 de locuitori.

În jurul acestei legi s-a iscat de mai multă vreme o aprigă controversă. Pe lângă aceasta, în repetate rânduri s-a solicitat ca restricţiile să nu fie doar în funcție de nivelul incidenţei. Ci să se ia în considerare şi rata vaccinărilor şi gradul de ocupare a paturilor din spitale. Mai multe despre aceasta dezbatere, aici.

Joi, autorităţile germane au raportat 29.518 noi cazuri de contaminare cu noul coronavirus. Bilanţul deceselor atribuite coronavirusului în Germania se ridică la 80.893.

În ce priveşte, rata incidenţei la şapte zile a crescut uşor, fiind în momentul de faţă de 161,1 la 100.000 de locuitori.

Pentru mai multe articole interesante, vă invităm pe blog-ul nostru:https://migro.ro/

Recuperare taxe și impozite, recuperarea impozitului din Germania, returnări taxe și impozite, returnări taxe și impozite din Germania, returnări taxe și impozite din Austria, returnări alocații Austria, returnări alocație Germania, taxe recuperate din Germania, taxe recuperate din Austria Recuperare taxe și impozite, recuperarea impozitului din Germania, returnări taxe și impozite, returnări taxe și impozite din Germania, returnări taxe și impozite din Austria, returnări alocații Austria, returnări alocație Germania, taxe recuperate din Germania, taxe recuperate din Austria

RECUPEREAZĂ-ȚI TAXELE CU MIGRO.RO ACUM

Este dreptul tău și ai doar de câștigat. Lasă-ne numărul tău de telefon și te vom contacta în cel mai scurt timp posibil.
Vreau să fiu contactat telefonic: