arrow-right-accentarrowfacebook-primaryicon-erroricon-mail-whitemapAsset 1icon-search-whiteicon-searchicon-successmailphonewarningwhatsapp-primarywhatsapp

Căutarea unui loc de muncă în Germania

loc de muncă

În ultima vreme, viața și munca în străinătate devin o opțiune din ce în ce mai răspândită în rândul cetățenilor europeni. Ca român, lucrând în Germania, chiar și pe perioade mai scurte, îți poți îmbunătăți nivelul de calificare. Dobândirea unei experiențe profesionale în Germania îți pot crește considerabil șansele de a găsi un loc de muncă mai bun.

Încă din 1 ianuarie 2014, au fost eliminate restricțiile pe piața muncii pentru cetățenii care își doresc să lucreze în Germania. Așadar, te poți angaja în aceleași condiții ca și cetățenii germani, fără necesitatea obținerii unui permis de muncă.

Toate bune și frumoase, totuși, pentru stabilirea în Germania, cel mai dificil lucru rămane găsirea unui loc de muncă.

Căutarea unui job în Germania din România

Un mod de a căuta un loc de muncă de acasă este prin intermediul Agenției Naționale pentru Ocuparea Forței de Muncă (ANOFM). Pe site-ul agenției se găsesc din când în când, oferte e lucru în Germania. E bine să vizitezi acest site periodic la adresa: www.anofm.ro. Oferte interesante de locuri de muncă mai găsești și pe portalurile de joburi. Dar mai recomandat este să cauți un loc de muncă când te afli deja în Germania, îți va fi mai ușor să găsești un job potrivit.

Căutarea unui loc de muncă din Germania

1.Agenția Federală pentru Muncă – Bundesagentur für Arbeit

Pentru înregistrare trebuie doar să mergi la agenția locală și să te înregistrezi ca persoană aflată în căutarea unui loc de muncă – Arbeitssuchend. Dacă nu cunoști bine limba germană, ia cu tine o persoană vorbitoare de limba germană. Îți va fi alocat un consilier personal care te va ajuta să-ți faci o aplicație de prezentare (Bewerbung) și va căuta pentru tine jobul care ți se potrivește. Consilierul îți va trimite prin poștă/email ofertele de muncă. Foarte mulți români și-au găsit în felul acesta un loc de muncă în Germania.

2.Portaluri și motoare de căutare de locuri de muncă

Pe internet există diverse portaluri cu locuri de muncă care te ajută la căutarea unui loc de muncă corespunzător calificării pe care o ai.

3. Ziare locale și regionale

Multe locuri de muncă sunt publicate și în ziarele cotidiene. Ofertele de serviciu apar de regula în edițiile de miercuri și de sâmbătă.

4. Facebook

Deloc de neglijat în căutarea unui loc de muncă, este rețeaua de socializare Facebook. Dacă ai un cont Facebook fă o căutare, de exemplu cu „Români în Germania” și vei găsi o mulțime de grupuri ale românilor din Germania. Diverse oferte de muncă sunt postate zilnic acolo.

Din punct de vedere geografic, cele mai multe locuri de muncă sunt concentrate în regiunea Baden-Wurttemberg, în Renania de Nord-Westfalia și Bayern. Tot aici sunt cele mai mari salarii, dar ține cont și de faptul că în aceste orașe și costurile sunt mai mari.

Locuri de muncă pentru necunoscătorii de limbă germană

Cunoașterea limbii germane reprezintă un avantaj foarte important dacă îți cauți un loc de muncă în Germania. Te poți baza și pe engleză, pentru că sunt joburi pe care le poți face dacă știi engleză, mai ales în educație, dar cel mai bine e să știi germană, cel puțin la nivel conversațional.

Cu toate acestea, sunt și joburi pe care le poți accesa chiar dacă nu știi limba germană, în special locurile de muncă în agricultură, industria alimentară, construcții, industria hotelieră sau servicii de curățenie în birouri, hoteluri și alte instituții. În Germania există numeroase locuri de muncă pentru necalificați și care nu necesită cunoașterea limbii.

Ca român nu ai nevoie de viză pentru a munci în Germania. Este suficient să ai un act de identitate și să te înregistrezi la autoritățile locale. Pentru a lucra însă în Germania, trebuie să îți găsești o locuință. Și, la fel ca și în cazul găsirii unui loc de muncă, e bine să cauți online, pentru a evita să plătești unei agenții echivalentul a două chirii plus TVA.

Costul vieții în oricare oraș din Germania este mai mic comparativ cu orașe precum Viena, Milano, Londra sau Amsterdam. Potrivit datelor oficiale, suma minimă de care ai nevoie lunar în Germania este de 416 euro, care acoperă nevoile de baza și, în special, alimentele. 

Pe blog-ul nostru veți găsi toate informațiile de care aveți nevoie în cazul în care va-ți gândit să încercați lucrul în Germania. Noi ne vom ocupa mereu sa vă oferim articole interesante și potrivite pentru dumneavoastră. De asemenea, vă putem ajuta cu recuperarea taxelor în cazul în care ați muncit în Germania sau încă o faceți.

Noi vă stăm la dispoziție la:

Descărcați aplicația noastră MIGRO.RO! Mai rapid, mai avantajos. Fii întotdeauna la curent!

Recuperare taxe și impozite, recuperarea impozitului din Germania, returnări taxe și impozite, returnări taxe și impozite din Germania, returnări taxe și impozite din Austria, returnări alocații Austria, returnări alocație Germania, taxe recuperate din Germania, taxe recuperate din Austria Recuperare taxe și impozite, recuperarea impozitului din Germania, returnări taxe și impozite, returnări taxe și impozite din Germania, returnări taxe și impozite din Austria, returnări alocații Austria, returnări alocație Germania, taxe recuperate din Germania, taxe recuperate din Austria

RECUPEREAZĂ-ȚI TAXELE CU MIGRO.RO ACUM

Este dreptul tău și ai doar de câștigat. Lasă-ne numărul tău de telefon și te vom contacta în cel mai scurt timp posibil.
Vreau să fiu contactat telefonic: