arrow-right-accentarrowfacebook-primaryicon-erroricon-mail-whitemapAsset 1icon-search-whiteicon-searchicon-successmailphonewarningwhatsapp-primarywhatsapp

ALOCAȚII RECORD ÎN GERMANIA

Veste bună privind Kindergeld! Alocația pentru copii va fi majorată la suma record de 250 euro pe lună, de la la 1 ianuarie anul viitor. Potrivit oficialilor, aceasta este „cea mai mare creștere a alocației pentru copii din istoria Germaniei”.

Familiile vor primi alocații mai mari pentru copii decât au fost planificate anterior, începând din 2023. Autoritățile au convenit să majoreze alocația pentru copii cu 31 de euro mai mult decât înainte, pentru primii doi copii.

O majorare a alocației pentru copii, din cauza inflației mari și a crizei energetice, era deja în plan. Dar era propusă doar o creștere la 237 de euro, pentru primii trei copii. Acest lucru înseamnă un ajutor lunar suplimentar important, în special pentru familiile cu venituri mici și medii.

ALOCAȚIILE PENTRU COPII ÎN GERMANIA

În prezent, alocația pentru copii este de 219 euro pentru primul și al doilea copil, 225 de euro pentru al treilea copil și 250 de euro pentru al patrulea și fiecare copil suplimentar.

În viitor, alocația pentru copii în Germania urmează să fie înlocuită cu securitatea de bază pentru copii (Kindergrundsicherung), care ar combina diverse prestații familiale. Atunci ar trebui să existe o sumă garantată independentă de venit pentru toți copiii și tinerii. Familiile cu venituri mici ar trebui să primească o sumă suplimentară. Guvernul estimează că primii bani din această garanție de bază vor fi plătiți în 2025.

Alocația pentru copii în Germania reprezintă unul dintre beneficiile pe care le primesc toți cei care au copii și lucrează în această țară. Aveți dreptul la prestația Kindergeld în principiu:

 • pentru toți copiii cu vârsta de până la 18 ani;
 • pentru copiii cu vârsta de până la 25 de ani în învățământ;
 • pentru copiii șomeri cu vârsta de până la 21 de ani;

CINE ARE DREPTUL DE A BENEFICIA DE ALOCAȚIE?

Un părinte care a fost angajat legal în Germania de cel puțin şase luni sau care desfășoară o activitate independentă în Germania sau care este un lucrător detașat poate solicita alocația Kindergeld.

În conformitate cu legislația germană, alocația familială se acordă pentru copiii născuți și adoptați, precum și pentru alți copii care aparțin gospodăriei, adică copiii soțului/soției, nepoților și copiilor adoptivi.

Pentru copii mai mari de 18 ani sunt necesare documente suplimentare care atestă continuarea studiilor.

CARE PĂRINTE PRIMEȘTE BENEFICIUL KINDERGELD?

Alocația pentru copil pentru copil se plătește întotdeauna doar unuia dintre părinți. În cazul în care părinții sunt separați, alocația pentru copii se plătește părintelui cu care copilul locuiește mai mult.

Dacă celălalt părinte trebuie să plătească întreținere, această sumă este redusă cu jumătate din alocația pentru copii. În cazul în care copilul nu locuiește cu niciunul dintre părinţi, părintele care îi plătește copilului o indemnizație de întreținere mai mare primește alocația pentru copil. În situația în care copilul nu primește deloc întreținere sau primește aceeași sumă de la ambii părinți, ambii părinți pot decide între ei care dintre ei va primi alocație pentru copii. Mai multe informații despre cum puteți aplica pentru obținerea acestui beneficiu, găsiți aici.

ALTE INFORMAȚII UTILE DESPRE ALOCAȚIE

În momentul de față, alocația – Kindergeld se plătește doar pentru 6 luni retroactiv de la data depunerii cererii. Alocația pentru copil (Kindergeld) este beneficiul oferit de către statul german, părinților.

Pentru a solicita alocația pentru copii din Germania aveți nevoie în primul rând să puteți fi identificat prin numărul de identificare fiscală. Alocația pentru copii se plătește indiferent de cetățenia acestora. Alocația în Germania este stabilită în legislația fiscală, și este în principiu o subvenție fiscală care se primește. Astfel, dreptul la alocația de copil în Germania se deduce din obligația fiscală a fiecărei persoane cu drept de rezidență.

Dacă simțiți că procesul de recuperare a alocației vă depășește, puteți apela la o firmă specializată să se ocupe de acest lucru în locul dumneavoastră. Firma noastră, Migro.ro se ocupă cu recuperarea alocației dar și a impozitului din Germania și Austria.

DOCUMENTE NECESARE

Documente personale:

 • Copii ale carților de identitate a părinților
 • Copii ale certificatelor de naștere a copilului/copiilor
 • Copie a certificatului de căsătorie/divorț
 • Pentru copii cu vârsta între 18-25 de ani, este necesar și un certificat de la școală/universitate
 • Actele doveditoare că nu primiți alte indemnizații sau beneficii din alte țări EU sau, dacă este cazul, suma primită
 • În cazul în care copiii au stat cu bunicii sau alte rude, trebuie să anunțați

Documente de la Autoritățile Germane:

 • copii ale documentelor de intrare/ieșire din Germania (Anmeldung/Abmeldung)

Documente de la Angajator:

 • fișa fiscală –  Lohnsteuerbescheinigung de la angajator, sau ultimii 6 fluturași de salariu
 • dovada domiciliu (dacă angajatorul s-a ocupat și de cazarea dumneavoastră)

Dacă nu aveți aceste documente, putem să le obținem noi pentru dumneavoastră de la angajator.

Pentru orice fel de informație în legătură cu recuperarea alocației și a impozitului, noi vă stăm la dispoziție la:

Descărcați aplicația noastră MIGRO.RO! Mai rapid, mai avantajos. Fii întotdeauna la curent!

Puteți descărca aplicația MIGRO.RO aici.

Recuperare taxe și impozite, recuperarea impozitului din Germania, returnări taxe și impozite, returnări taxe și impozite din Germania, returnări taxe și impozite din Austria, returnări alocații Austria, returnări alocație Germania, taxe recuperate din Germania, taxe recuperate din Austria Recuperare taxe și impozite, recuperarea impozitului din Germania, returnări taxe și impozite, returnări taxe și impozite din Germania, returnări taxe și impozite din Austria, returnări alocații Austria, returnări alocație Germania, taxe recuperate din Germania, taxe recuperate din Austria

RECUPEREAZĂ-ȚI TAXELE CU MIGRO.RO ACUM

Este dreptul tău și ai doar de câștigat. Lasă-ne numărul tău de telefon și te vom contacta în cel mai scurt timp posibil.
Vreau să fiu contactat telefonic: