arrow-right-accentarrowfacebook-primaryicon-erroricon-mail-whitemapAsset 1icon-search-whiteicon-searchicon-successmailphonewarningwhatsapp-primarywhatsapp

Alocația pentru copii în Germania

beneficii Germania

Începând cu 1 ianuarie 2021 alocația pentru copii în Germania – Kindergeld a crescut cu 15 euro pentru fiecare copil. Astfel alocația este de 219 euro pentru primul și al doilea copil, 225 euro pentru al treilea copil, iar pentru fiecare copil începând cu al patrulea 250 euro. Nu sunt prevăzute alte modificări legislative în ceea ce privește alocația pentru anul 2021.

În momentul de față, alocația – Kindergeld se plătește doar pentru 6 luni retroactiv de la data depunerii cererii. Alocația pentru copil (Kindergeld) este beneficiul oferit de către statul german, părinților. Cetățenii străini care locuiesc în Germania pot de asemenea aplica pentru alocația pentru copil,atâta timp cât aceștia au un permis de ședere valabil. Locuitorii din țările UE nu au nevoie de permisul de ședere pentru a aplica pentru această alocație. Suma depinde de vârstă și numărul de copii.

Cine poate să beneficieze de alocație pentru copii

Pentru a solicita alocația pentru copii din Germania aveți nevoie în primul rând să puteți fi identificat prin numărul de identificare fiscală. Copilul beneficiază de alocație până la 18 ani, și chiar până la 25 dacă continuă studiile.

În această secțiune vor fi publicate noutăți despre alocația copiilor în Germania.

Alocația pentru copii se plătește indiferent de cetățenia acestora. Alocația în Germania este stabilită în legislația fiscală, și este în principiu o subvenție fiscală care se primește. Astfel, dreptul la alocația de copil în Germania se deduce din obligația fiscală a fiecărei persoane cu drept de rezidență. Autoritatea competentă pentru alocațiile pentru copii este Direcția de Asistență Socială și Protecția Copilului – Familienkasse din cadrul Agenției Federale de Ocupare a Forței de Muncă – Bundesagentur für Arbeit.

Dacă simțiți că procesul de recuperare a alocației vă depășește, puteți apela la o firmă specializată să se ocupe de acest lucru în locul dumneavoastră. Firma noastră, Migro.ro se ocupă cu recuperarea alocației dar și a impozitului din Germania și Austria.

Documentele necesare

Documente personale:

  • Copii ale carților de identitate a părinților
  • Copii ale certificatelor de naștere a copilului/copiilor
  • Copie a certificatului de căsătorie/divorț
  • Dacă copilul are între 18-25 de ani, este necesar și un certificat de la școală/universitate
  • Actele doveditoare că nu primiți alte indemnizații sau beneficii din alte țări EU sau dacă este cazul suma primită
  • În cazul în care copii au stat cu bunicii sau alte rude, trebuie să anunțați

Documente de la Autoritățile Germane:

  • copii ale documentelor de intrare/ieșire din Germania (Anmeldung/Abmeldung)

Documente de la Angajator:

  • fișa fiscală –  Lohnsteuerbescheinigung de la angajator, sau ultimii 6 fluturași de salariu
  • dovada domiciliu (dacă angajatorul s-a ocupat și de cazarea dumneavoastră)

Dacă nu aveți aceste documente, putem să le obținem noi pentru dumneavoastră de la angajator.

După emiterea deciziei de acordare a alocației, Familienkasse trebuie să fie informată ori de câte ori solicitantul face schimbări în situația lui familială sau de viață – mai ales dacă nu mai are dreptul să primească Kindergeld! Familienkasse solicită aceste informații pentru a evita situațiile în care cere înapoi returnarea alocației Kindergeld plătită pe nedrept.

Timpul de așteptare depinde de multi factori: dacă documentația e completa sau nu, dacă între Familienkasse si AJPS comunicarea este eficientă sau nu, dacă timpul de răspuns între cele doua instituții e scurt sau nu. În prezent, timpul de așteptare la Familienkasse e mai lung pentru că, în ultima perioadă, volumul cererilor înregistrate de românii ce lucrează în Germania a crescut.

Pentru orice fel de informație în legătură cu recuperarea alocației și a impozitului, noi vă stăm la dispoziție la:

Descărcați aplicația noastră MIGRO.RO! Mai rapid, mai avantajos. Fii întotdeauna la curent!

Puteți descărca aplicația MIGRO.RO aici.

Recuperare taxe și impozite, recuperarea impozitului din Germania, returnări taxe și impozite, returnări taxe și impozite din Germania, returnări taxe și impozite din Austria, returnări alocații Austria, returnări alocație Germania, taxe recuperate din Germania, taxe recuperate din Austria Recuperare taxe și impozite, recuperarea impozitului din Germania, returnări taxe și impozite, returnări taxe și impozite din Germania, returnări taxe și impozite din Austria, returnări alocații Austria, returnări alocație Germania, taxe recuperate din Germania, taxe recuperate din Austria

RECUPEREAZĂ-ȚI TAXELE CU MIGRO.RO ACUM

Este dreptul tău și ai doar de câștigat. Lasă-ne numărul tău de telefon și te vom contacta în cel mai scurt timp posibil.
Vreau să fiu contactat telefonic: