arrow-right-accentarrowfacebook-primaryicon-erroricon-mail-whitemapAsset 1icon-search-whiteicon-searchicon-successmailphonewarningwhatsapp-primarywhatsapp

Austria impune certificatul verde la locul de muncă,de la 1 noiembrie

Certificatul verde impus la locul de muncă

Austria introduce de la 1 noiembrie certificatul verde și pentru a merge la locul de muncă, acolo unde în birou există mai mult de o persoană. În țară se solicită deja documentul pentru a intra în restaurante, la cinematografe, teatre sau pe stadioane.

Măsura guvernului vine după ce în ultimele 24 de ore Austria a înregistrat 3.727 de cazuri noi. Aceasta este cea mai mare cifră de la 1 decembrie 2020.

Această măsură, aprobată de coaliţia guvernamentală formată din conservatori şi ecologişti, a fost anunţată în aceeaşi zi în care ţara a înregistrat cel mai mare număr de contagieri de COVID-19 din 2021.

Între 1 şi 14 noiembrie se stabileşte o perioadă de tranziţie în care toţi cei care lucrează şi nu au certificat vor trebui să poarte permanent o mască sanitară FFP2. 

Această măsură se aplică tuturor lucrătorilor care intră în contact cu alte persoane la locul de muncă, inclusiv în spaţiile comune sau la cantine. Sunt excluşi cei care lucrează de acasă sau care sunt singuri, precum şoferii de camioane.

Certificatul verde este obligatoriu și pentru accesul în restaurante,cinematografe sau teatre

Atât în Austria cât și în România, se cere deja certificatul verde pentru a intra în restaurante sau pentru alte activităţi de agrement, precum accesul în cinematografe, teatre sau stadioane.

Măsura vine după ce în ultimele 24 de ore această ţară de 8,8 milioane de locuitori a înregistrat 13 decese şi 3.727 de contagieri. Este cea mai mare cifră de la 1 decembrie 2020, potrivit datelor oficiale. În Austria sunt spitalizate cu COVID-19 circa o mie de persoane, dintre care 218 se află la terapie intensivă.

Experţii prognozau deja o creştere a numărului de cazuri la toamnă ca urmare a procentului relativ scăzut de vaccinare. 61,9 % din populaţie cu schema completă – un procent care însă a crescut în ultimele săptămâni.

Cum pot obține cetățenii certificatul verde?

Autoritățile naționale răspund de emiterea certificatului.

Acesta ar putea fi emis, de centrele de testare sau de autoritățile sanitare sau direct prin intermediul unui portal de e-sănătate. 

  • Certificatele de vaccinare sunt emise de statul membru în care a avut loc vaccinarea.
  • Cele de testare sunt emise de statul membru în care a avut loc testul.
  • Certificatele de vindecare sunt emise de statul membru în care se află persoana vindecată.

Autoritățile sanitare naționale ar trebui să vă informeze exact cum îl puteți obține. 

Versiunea electronică poate fi stocată pe un dispozitiv mobil. Veți putea solicita și o versiune tipărită. Ambele vor avea un cod QR care conține informații esențiale, precum și un sigiliu digital, pentru a garanta autenticitatea certificatului.

Statele membre au convenit asupra unui design comun care poate fi utilizat pentru versiunile electronice și pe suport de hârtie cu scopul de a facilita recunoașterea.

Certificatul digital al UE privind COVID este acceptat în toate statele membre ale UE. El contribuie la a garanta că restricțiile aflate în vigoare în prezent sunt ridicate în mod coordonat.

În ceea ce privește ridicarea restricțiilor vizând libera circulație, statele membre trebuie să accepte doar certificatele de vaccinare emise pentru vaccinurile care au primit autorizație de introducere pe piața UE. 

Statele membre pot decide, de asemenea, să renunțe la restricții în cazul călătorilor care au primit un alt vaccin. De exemplu unul din cele incluse pe lista de urgență a OMS, fără a fi însă obligate să o facă.

Dacă ați fost vaccinat cu un vaccin neautorizat în UE, vă recomandăm să verificați, înainte de călătorie, ce vaccinuri sunt acceptate de statul membru respectiv.

Dacă lucrați în Austria în prezent și aveți nevoie de informații referitoare la recuperarea de taxe

Pe blog-ul nostru veți găsi toate informațiile de care aveți nevoie în cazul în care va-ți gândit să încercați lucrul în Germania. Noi ne vom ocupa mereu sa vă oferim articole interesante și potrivite pentru dumneavoastră. De asemenea, vă putem ajuta cu recuperarea taxelor în cazul în care ați muncit în Austria sau încă o faceți.

Noi vă stăm la dispoziție la:

Descărcați aplicația noastră MIGRO.RO! Mai rapid, mai avantajos. Fii întotdeauna la curent!

Recuperare taxe și impozite, recuperarea impozitului din Germania, returnări taxe și impozite, returnări taxe și impozite din Germania, returnări taxe și impozite din Austria, returnări alocații Austria, returnări alocație Germania, taxe recuperate din Germania, taxe recuperate din Austria Recuperare taxe și impozite, recuperarea impozitului din Germania, returnări taxe și impozite, returnări taxe și impozite din Germania, returnări taxe și impozite din Austria, returnări alocații Austria, returnări alocație Germania, taxe recuperate din Germania, taxe recuperate din Austria

RECUPEREAZĂ-ȚI TAXELE CU MIGRO.RO ACUM

Este dreptul tău și ai doar de câștigat. Lasă-ne numărul tău de telefon și te vom contacta în cel mai scurt timp posibil.
Vreau să fiu contactat telefonic: