arrow-right-accentarrowfacebook-primaryicon-erroricon-mail-whitemapAsset 1icon-search-whiteicon-searchicon-successmailphonewarningwhatsapp-primarywhatsapp

Asigurarea de avocat pentru muncitorii din Germania

Asigurare de avocat

Dacă ești muncitor în Germania sau ești pe cale să devii, trebuie să ai la îndemână informații precum asigurările sociale, condițiile de muncă, drepturile tale ca muncitor, care includ și protecția juridică prin intermediul asigurării de avocat.

Despre ce înseamnă această protecție juridică sau asigurarea de avocat – rechtsschutzversicherung. Cine beneficiază de protecție și în ce condiții vom vorbi în acest articol. Ne dorim să fii pregătit și informat înainte de a începe munca în Germania.

Ce este protecția juridică sau asigurarea de avocat?

Probabil una dintre cele mai importante asigurări pe care un muncitor trebuie să o aibă în Germania este asigurarea de avocat. Indiferent că te afli în țara ta sau în afară, respectarea legilor și cunoașterea drepturilor din acea țară este obligatorie pentru oricine se află în acea țară.

Chiar dacă te consideri un cetățean responsabil și prevăzător în relațiile cu persoanele din jurul tău, acțiunile celorlalți nu le poți prezice, iar acestea se pot reflecta asupra drepturilor tale protejate de lege. Deși tu respecți drepturile altora la viață, libertate de exprimare, patrimoniu, etc, acest lucru nu îi oprește pe cei din jur să îți încalce drepturile tale.

            Domeniile noastre de activitate de zi cu zi sunt guvernate de anumite legi și reglementări. Disputele cu angajatorii, comercianții, sau persoanele implicate într-un accident care solicită daune costă și necesită un bun consilier juridic. A avea dreptate poate fi destul de scump! Aici e momentul în care asigurarea de avocat (rechtsschutzversicherung) devine de ajutor.

            În Germania, costurile pentru o simplă consultanță juridică ar fi de 4 ori mai mari decât în România.

Într-un interviu acordat Ziarului Românesc din Germania, Mariana Daina recomandă să vă informați despre toate tipurile de asigurare de avocat care există în Germania pentru că sunt multe oferte. Noi ne dorim să o alegeți pe cea mai convenabilă pentru voi. Există asigurări de la 10-14 euro/lună care, însă, nu acoperă toate riscurile, cheltuielile judiciare, anumite categorii de daune. Este folositoare și o astfel de asigurare, doar trebuie să știți care sunt limitele acesteia. (Mariana Daina).

La ce este folositoare asigurarea de avocat?

Fiind într-o țară străină precum Germania, este bine să te știi asigurat în cazul apariției unor probleme legale. Cele mai des întâlnite probleme acoperite de asigurare sunt: litigiile private, conflictele la locul de muncă, accidentele rutiere, probleme legate de proprietate și litigiile apărute pe internet. Pentru a lămuri fiecare aspect, vom oferi câteva exemple pentru fiecare tip de problemă care ar putea să apară.

Litigiile private. Ați cumpărat un produs de pe internet, însă la livrare ați primit altceva decât ceea ce ați comandat. În unele situații, cel care v-a vândut produsul ar putea să refuze returnarea produsul sau trimiterea produsul corect. Asigurarea de avocat vă ajută să acoperiți costurile de consultanță și reprezentare în cazul în care doriți să mergeți cu problema în instanță.

Conflictele cu angajatorul sau la locul de muncă. Angajatorul nu vă oferă zilele de concediu, nu vă plătește la timp sau nu vă plătește deloc. Situațiile în care sunteți concediat fără motiv sau fără termen de preaviz sau orice situație în care nu vi se respectă drepturile ca muncitor.

Citește aici despre drepturile tale ca muncitor în Germania.

Accidente rutiere. Ați fost implicat într-un accident rutier însă nu sunteți cel vinovat. Dacă nu vorbiți limba germană și nu ați reușit să explicați poliției cum s-a întâmplat totul, probabil se va ajunge la un proces. Asigurarea de avocat va fi utilă, odată ce veți fi reprezentați în instanță. Veți avea un avocat care va explica care a fost situația. Costurile pentru muncă avocatului vor fi acoperite de asigurare.

Probleme legate de proprietate. Dacă aveți neînțelegeri cu proprietarul casei în care locuiți, în calitate de chiriaș sau vice-versa.

Internet. În Germania, descărcarea torentelor este ilegală, la fel ca orice descărcare de fișiere de pe site-uri neacreditate. Astfel, asigurarea de avocat v-ar putea ajuta pentru a acoperi costurile unei eventuale contestații a amenzii.

Aflați mai multe despre viața în Germania și Austria, detaliile utile pentru muncitorii sezonieri în blog-ul nostru.

Recuperare taxe și impozite, recuperarea impozitului din Germania, returnări taxe și impozite, returnări taxe și impozite din Germania, returnări taxe și impozite din Austria, returnări alocații Austria, returnări alocație Germania, taxe recuperate din Germania, taxe recuperate din Austria Recuperare taxe și impozite, recuperarea impozitului din Germania, returnări taxe și impozite, returnări taxe și impozite din Germania, returnări taxe și impozite din Austria, returnări alocații Austria, returnări alocație Germania, taxe recuperate din Germania, taxe recuperate din Austria

RECUPEREAZĂ-ȚI TAXELE CU MIGRO.RO ACUM

Este dreptul tău și ai doar de câștigat. Lasă-ne numărul tău de telefon și te vom contacta în cel mai scurt timp posibil.
Vreau să fiu contactat telefonic: