arrow-right-accentarrowfacebook-primaryicon-erroricon-mail-whitemapAsset 1icon-search-whiteicon-searchicon-successmailphonewarningwhatsapp-primarywhatsapp

Germania a decis înăsprirea măsurilor restrictive

înăsprirea măsurilor restrictive

În contextul răspândirii tot mai rapide a virusului SARS-Cov-2 și pentru a evita o eventuală criză, statele discută adoptarea celor mai eficace măsuri pentru a proteja populația. Recent, guvernul german a decis înăsprirea măsurilor restrictive.

Săptămâna trecută, guvernul de la Berlin a actualizat lista zonelor de risc incluzând și România pe această listă. Mai multe informații despre implicațiile acestei acțiuni găsiți în articolul dedicat de pe blogul nostru.

Săptămâna aceasta, cancelarul Angela Merkel împreună cu liberii celor 17 landuri au decis că este nevoie să adopte și alte măsuri restrictive.

Întâlnirea pentru dezbaterea de miercuri seara era necesară deoarece la fel ca în multe țări din Uniunea Europeana, numărul cazurilor de îmbolnaviri a depășit pragul maxim înregistrat de la începutul pandemiei.

Miercuri, 14 Octombrie 2020, Germania a înregistrat 5.000 de cazuri de îmbolnavire în 24 de ore.

Care sunt măsurile restrictive propuse?

În urma conferinței de miercuri, s-a stabilit înăsprirea măsurilor restrictive dacă numărul cazurilor va depăși pragul de 50 de cazuri noi la nivel local.

Printre măsurile propuse se numără:

  • obligativitatea purtării măștii și în spații deschise
  • limitarea reuniunilor
  • închiderea localurilor de noapte
  • restricționarea comercializării de alcool

Pe lângă aceste măsuri rămân aplicabile:

  • obligativitate purtării măștii în spații închise
  • menținerea distanței sociale
  • aerisirea regulată a încăperilor

S-a subliniat importanța purtării măștii, precizând că aceasta este singura metodă prin care focarele pot fi ținute sub control.

Potrivit declarației cancelarului Germaniei publicată pe site-ul Capital.ro obiectivul măsurilor instituite este de a se putea identifica un număr cât mai mare din cazurile pozitive, astfel încât să poată fi stabiliți toți contacții acestora și să se rupă lanțurile de contaminare pentru ca virusul să nu se raspândească..

Limitarea reuniunilor

Vor fi limitate reuniunile dacă pe parcursul a șapte zile se înregistrează peste 35 de contaminări la 100.000 de locuitori.

În această situație adunările vor fi resticționate la 25 de persoane în instituțiile publice și 15 în sălile private.

De asemenea, portul măștii va fi obligatoriu chiar și în spații deschise dacă situația o cere.

Dacă se depășește pragul de 50 de contaminări la 100.000 de locuitori, limitarea reuniunilor va fi și mai severă. Vor fi limitate reuniunile private la maxim 10 persoane.

Pe lângă această măsură, se va dispune și închiderea restaurantelor și cafenelelor la orele 23.00.

Guvernul nu a exclus varianta unei alte înăspriri a măsurilor restrictive dacă situația nu poate fi ținută sub control. Tocmai de aceea, peste două săptămâni, guvernul se va întruni din nou pentru a constata eficiența acestor măsuri.

Găsiți mai multe detalii despre aceste măsuri în articolul de pe site-ul digi24.ro.

România se află în continuare pe lista zonelor de risc

În prezent România se află pe lista zonelor de risc. Adăugarea României pe lista zonelor de risc presupune că cetățenii români care intră în Germania sunt obligați să intre în carantină.

Perioada de carantină este de 14 zile, cu posibilitate de a fi redusă la 5 zile dacă după a 5-a zi de carantină se prezintă rezultatul negativ al testului pentru SARS-Cov-2.

Aceste măsuri îi afecteză în primul rând pe cei care intenționează să plece la muncă în Germania. Pentru a fi în siguranță se recomandă semnare contractului de muncă înainte de a ajunge la locul de muncă efectiv.

Cetățenii români care pleacă la muncă în Germania în acestă perioadă vor fi obligați să intre în carantină. Carantina se va dispune fie la adresa angajatorului dacă se poate face dovada acestui fapt, fie în centrele specializate de carantinare.

După perioada de carantină de 14 zile, respectiv 5 zile dacă se prezintă rezultatul negativ al testului pentru SARS-CoV-2, muncitorii pot începe efectiv munca.

Pentru mai multe informații utile puteți accesa blogul nostru.

Recuperare taxe și impozite, recuperarea impozitului din Germania, returnări taxe și impozite, returnări taxe și impozite din Germania, returnări taxe și impozite din Austria, returnări alocații Austria, returnări alocație Germania, taxe recuperate din Germania, taxe recuperate din Austria Recuperare taxe și impozite, recuperarea impozitului din Germania, returnări taxe și impozite, returnări taxe și impozite din Germania, returnări taxe și impozite din Austria, returnări alocații Austria, returnări alocație Germania, taxe recuperate din Germania, taxe recuperate din Austria

RECUPEREAZĂ-ȚI TAXELE CU MIGRO.RO ACUM

Este dreptul tău și ai doar de câștigat. Lasă-ne numărul tău de telefon și te vom contacta în cel mai scurt timp posibil.
Vreau să fiu contactat telefonic: