arrow-right-accentarrowfacebook-primaryicon-erroricon-mail-whitemapAsset 1icon-search-whiteicon-searchicon-successmailphonewarningwhatsapp-primarywhatsapp

Cum caut o locuință în Germania?

locuință în Germania

Tocmai ați ajuns în Germania sau doriți să o faceți și căutați o locuință în Germania? Trebuie să știți că aveți la dispoziție mai multe variante.

În momentul în care o persoană dorește să cumpere sau să închireze o locuință în Germania, are la dispoziție diferite metode pentru a-și găsi un loc de cazare.

Cum poți găsi o locuință în Germania?

O primă variantă este închirierea unei camere într-un hotel. De regulă o cameră poate costa între 70 și 90 de euro/noapte pentru o persoană. Important de menționat în acest sens este faptul că o cazare la o pensiune este mult mai ieftină. Există așa-zisele pensiuni de tineret („Jugendherberge”) care costă între 20 și 30 euro de persoană pe noapte. Mai multe detalii aici.

De asemenea, există posibilitatea închirierii unor camere într-o locuință privată. Acestea pot fi găsite prin intermediul portalurilor online. De exemplu prin Airbnb. Mai multe detalii aici.

O altă posibilitate accesibilă este închirierea și împărțirea unei locuințe cu alte persoane („Wohngemeinschaft”), oferind posibilitateta, mai ales în cazul tinerilor, de a crea legături noi și prietenii. De exemplu pe portalul Immowelt.

Locuințele se pot căuta prin intermediul portalurilor imobiliare (bursele/schimburile de locuință). Mai jos se află câteva surse prin intermediul cărora există posibilitatea căutării unei locuințe în toată Germania:

În cadrul acestor site-uri imobiliare, se oferă de obicei costul de închiriere care cuprinde doar cheltuielile necesare a fi efectuate pentru a permite utilizarea apartamentului respectiv. Suma care trebuie de fapt plătită de către chiriaș proprietarului – chiria lunară – („Warmiete”) include și costurile operaționale, adică de întreținere; spre exemplu: costurile cu privire la apă, la eliminarea deșeurilor, precum și alte costuri referitoare la întreținerea clădirii.

O precizare importantă este faptul că de multe ori, costurile care țin de energia electrică nu sunt luate în considerare la costurile operaționale. Așadar, trebuie să se stabilească încă de la început care sunt costurile incluse în chiria lunară.

Pentru mai multe informații utile puteți accesa blogul nostru aici.

Recuperare taxe și impozite, recuperarea impozitului din Germania, returnări taxe și impozite, returnări taxe și impozite din Germania, returnări taxe și impozite din Austria, returnări alocații Austria, returnări alocație Germania, taxe recuperate din Germania, taxe recuperate din Austria Recuperare taxe și impozite, recuperarea impozitului din Germania, returnări taxe și impozite, returnări taxe și impozite din Germania, returnări taxe și impozite din Austria, returnări alocații Austria, returnări alocație Germania, taxe recuperate din Germania, taxe recuperate din Austria

RECUPEREAZĂ-ȚI TAXELE CU MIGRO.RO ACUM

Este dreptul tău și ai doar de câștigat. Lasă-ne numărul tău de telefon și te vom contacta în cel mai scurt timp posibil.
Vreau să fiu contactat telefonic: